Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Άβδηρα: Τραυμάτισαν τον φύλακα, έριξαν την περίφραξη με κλεμμένο όχημα και άρπαξαν καλώδια

Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν σε οικισμό της Ξάνθης ότι τα ξημερώματα, άγνωστοι εισέβαλλαν σε αποθήκη φωτοβολταικών γκρεμίζοντας με ένα κλεμμένο όχημα την περίφραξη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αστυνομία, οι δράστες αφού τραυμάτισαν τον φύλακα, έκλεψαν καλώδια και λόγω βλάβης του αυτοκινήτου, πήραν άλλο όχημα από το σημείο όπως και το κινητό τηλέφωνο του υπαλλήλου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει αναλυτικά:

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 9-10-2022 τις πρώτες πρωινές ώρες, μετέβησαν σε περιφραγμένο χώρο αποθήκης φωτοβολταϊκής μονάδας σε οικισμό της Ξάνθης, με όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού παθόντα που είχαν αφαιρέσει προηγουμένως από την πόλη και αφού κατέρριψαν μέρος της περίφραξης με το όχημα αφαίρεσαν από το εσωτερικό της αποθήκης ηλεκτρολογικά καλώδια και ένα κινητό τηλέφωνο υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος στην προσπάθειά του να τους αποτρέψει δέχτηκε λεκτική και σωματική βία με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Στη συνέχεια οι δράστες αποχώρησαν με το ανωτέρω όχημα, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς ακινητοποιημένο σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης λόγω πρόσκρουσης σε κράσπεδο, ενώ ακολούθως αφαίρεσαν από αύλειο χώρο επιχείρησης όχημα έτερου ημεδαπού παθόντα και τράπηκαν σε φυγή. Εντός του πρώτου οχήματος ανευρέθηκαν τα αφαιρεθέντα ηλεκτρολογικά καλώδια και το κινητό τηλέφωνό τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email