Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Άγνωστοι “σήκωσαν” πάνω από 1.000 ευρώ μέσω ψεύτικων ηλεκτρονικών συναλλαγών προσποιούμενοι την τράπεζα – Δείτε πού συνέβη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών ο οποίοι εξαπάτησαν ημεδαπό την 30-6-2021.

Αναλυτικότερα, ο παθών έλαβε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο ως αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα και τον καλούσε να αποδεχθεί ή να ακυρώσει υποτιθέμενη ηλεκτρονική πληρωμή. Συγκεκριμένα, ο παθών έπρεπε να χρησιμοποιήσει προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που εμπεριείχε το μήνυμα, ο οποίος τον οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την επίσημη ιστοσελίδα του τραπεζικού ιδρύματος, όπου καλούνταν να καταχωρήσει τους προσωπικούς κωδικούς διαδικτυακής υπηρεσίας της τράπεζας (e – banking), καθώς και τον κωδικό ασφαλείας που εστάλη στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να ακυρωθεί η υποτιθέμενη πληρωμή.

Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα το χρηματικό ποσό των 1.080 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη