Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Άνοιγμα σχολείων: Προσεχώς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για μαθητές και γονείς

Για τη μεγάλη έξαρση του κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1.

Η κ. Αγαπηδάκη προανήγγειλε πως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Αγαπηδάκη: Σε ετήσια βάση ο εμβολιασμός του κορονοϊού

Σχετικά με τον κορονοϊό και την εξάπλωσή του, η Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της έξαρσης της γρίπης, σημείωσε ότι στόχος είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες και υπογράμμισε ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Αναφορικά με το ΕΣΥ είπε πως θα υπάρξουν προσλήψεις γιατρών στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς και ότι προχωρά η επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σαρηγιάννης: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο

Για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού, ο καθηγητής επιδημιολογίας Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Θεωρώ ότι είναι καλό να κάνουν οι γονείς self test στα παιδιά για να είναι σίγουροι ότι έχουν χαμηλό ιικό φορτίο». Αναφερόμενος στις μάσκες, υποστήριξε ότι «η μάσκα είναι χρήσιμη, αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης του καθενός»

Πηγή: alfavita.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη