Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

«Άνοιξε φάκελος» – Η ανακοίνωση του ΕΣΡ για το Big Brother μετά τα σχόλια περί βιασμού

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) προχώρησε σε ανακοίνωση μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της χυδαίας αναφοράς περί βιασμού από παίκτη του Big Brother.

Το ΕΣΡ ενημερώνει πως έχει λάβει πάνω από 200 καταγγελίες για το θέμα και ενημέρωσε ότι έχει σχηματιστεί φάκελος και ορίστηκε εισηγητής για τη διερεύνησή του.

Ταυτόχρονα διευκρινίζει πως το «ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά» διότι «ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς». 

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Πηγή: reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email