Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Άρωμα Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης στο «Rock Symphony» στα «Ορέστεια 2026»

Το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης θα συμμετάσχει στο 3ο Φεστιβάλ Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ορεστιάδα 2026», παρουσιάζοντας τη μουσική παράσταση «Rock Symphony», έπειτα από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και του Δήμου Ορεστιάδας.

Η συναυλία αποτελεί μια πρωτότυπη καλλιτεχνική σύμπραξη του Σύγχρονου Συνόλου και της Συμφωνιέττας (Ορχήστρας Εγχόρδων και Πνευστών) του σχολείου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει γνωστά έργα της διεθνούς rock μουσικής, τα οποία παρουσιάζονται μέσα από σύγχρονες συμφωνικές ενορχηστρώσεις, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα, τη μουσική κατάρτιση και την καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών.

Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου, στις 21:00, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας. Όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση του σχολείου, η συμμετοχή στα «Ορέστεια» αποτελεί σημαντική ευκαιρία εξωστρέφειας και προβολής του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού έργου του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, ενώ απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση στο κοινό να παρακολουθήσει τη συναυλία και να στηρίξει την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ορεστιάδα 2026» θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Ιουνίου με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια με ομιλία του συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή Νικολάου Ι. Κουφού, με θέμα: «Η πρώτη μάχη του Ελληνικού Στρατού με τους Τούρκους επί εδάφους του Έβρου το 1920 μέσα από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ως στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Νέας Ορεστιάδας».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη