Έβρος: Η Άγκυρα πίσω από το νέο καραβάνι μεταναστών – «Κερκόπορτα» η Βουλγαρία

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές στον Έβρο καθώς, παρακολουθώντας τι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, καταλήγουν στο ότι υπάρχει ξεκάθαρα υποκινούμενη διαδικασία από την Τουρκία, εισόδου ενός καραβανιού προσφύγων στη χώρα μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι ελληνικές Αρχές από την πρώτη στιγμή παρακολουθούν αυτό που γίνεται στην Ανδριανούπολη και λένε ότι δεν πρόκειται για μία αυθόρμητη πρωτοβουλία ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να φύγουν από την Τουρκία και να ταξιδέψουν, χωρίς να είναι υποκινούμενοι, προς την Ευρώπη, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα.

Μάλιστα, δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις αναφορές και στις επικλήσεις που υπάρχουν μέσα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ότι «έχουμε τη βοήθεια», λένε, «των τουρκικών αρχών και ό,τι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε με τη βοήθειά τους». Μάλιστα, αυτή την ανάρτηση του διοργανωτή σήμερα, να σταματήσουν οι μετανάστες να έρχονται και να γυρίσουν πάλι πίσω, έχει γίνει επειδή δεν τούς έχει δοθεί ακόμη το «πράσινο φως» από τις τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουμε να κάνουμε με μία διαδικασία που θέλει να κρατήσει ομήρους κάποιους ανθρώπους και να τους χρησιμοποιήσει το επίσημο κράτος, την ώρα που θα το αποφασίσει.

«Κερκόπορτα» η Βουλγαρία για παράνομες εισόδους μεταναστών

Το τελευταίο διάστημα έχει, επίσης, παρατηρηθεί, ότι ακριβώς επειδή τα ελληνικά σύνορα έχουν θωρακιστεί, οι διακινητές αλλάζουν δρομολόγια. Το τελευταίο διάστημα ο «αδύναμος κρίκος» φαίνεται να είναι η Βουλγαρία καθώς, αρκετές φορές, μπαίνουν στη χώρα, και από εκεί ακολουθούν, είτε τη διαδρομή για την Ευρώπη, είτε κατεβαίνουν και πάλι στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin