Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Έβρος: Καταγγελίες για εργοδότες που ζητούν μέρος της αποζημίωσης εργαζομένων λόγω αναστολής

Κατάχρηση των μέτρων αναστολής, κυρίως στο χρηματικό κομμάτι, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Εβρου.

«Υπάρχουν καταγγελίες, όπου οι εργοδότες ζητάνε μέρος των χρημάτων από αυτά τα οποία θα πάρουν οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του ΕΚΕ Ευστάθιος Ασπιώτης, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση αυτή άκρως απαράδεκτη και κάλεσε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο κ. Ασπιώτης είπε: «Δυστυχώς και το μέτρο των αναστολών δεν είναι τόσο δυνατό, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν γενικότερα τους μισθούς των εργαζομένων», ενώ εκτίμησε ότι αυτό θα έχει γενικότερα επιπτώσεις στην οικονομία με πολύ μεγάλη έξαρση σε ότι αφορά την ανεργία.

Όσο αφορά τους μακροχρόνιους άνεργους ο κ. Ασπιώτης υποστήριξε ότι το ποσό που θα δοθεί δεν είναι μεγάλο, ενώ χαρακτήρισε άδικο το γεγονός ότι μόνο 130.000 μακροχρόνιοι άνεργοι θα πάρουν το επίδομα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Το σύνολο των ανέργων με βάση τον ΟΑΕΔ είναι πάνω από 1,3 εκατομμύρια στην χώρα μας, επομένως οι 500.000 που είναι μακροχρόνιοι άνεργοι δεν θα λάβουν στην ουσία τίποτε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασπιώτης και τόνισε πως όλα τα μηνύματα που «εισπράττει» από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι ανησυχία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια…

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη