Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Έβρος: Μετέφεραν μετανάστες ακόμα και με πυροσβεστικό – 7 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα που είχε καταφέρει να μεταφέρει παράνομα τουλάχιστον 155 μετανάστες από τον Έβρο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους μετέφερε ακόμα και με πυροσβεστικό όχημα.

Η αστυνομία έχει ταυτοποίησει τα στοιχεία 11 συνολικά μελών που δρούσαν στα σύνορα του Έβρου και μετέφεραν μετανάστες σε ειδικές κρύπτες οχημάτων, ενώ το τελευταίο 24ωρο προχώρησε στη σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας.

Το εγκληματικό δίκτυο, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, πραγματοποίησε από τον περασμένο Αύγουστο συνολικά έντεκα διακινήσεις, κατά τις οποίες μετέφερε τουλάχιστον 155 παράτυπους μετανάστες, ενώ το κέρδος υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ. Η «ταρίφα» για κάθε διακινούμενο φαίνεται πως κυμαινόταν από 2000 έως 4000 ευρώ. Προορισμός τους ήταν η Θεσσαλονίκη, όπου φτάνοντας φιλοξενούνταν σε πρόχειρα καταλύματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος (Έλληνες, Μολδαβοί, Σύροι και Γεωργιανοί) χρησιμοποιούσαν πλήθος οχημάτων και φορτηγών, τοποθετώντας τους διακινούμενους σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα έντεκα κατασχεθέντα οχήματα υπήρχε κι ένα πυροσβεστικό όχημα που είχε υποστεί τροποποιήσεις.

Πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να είχε ένας 37χρονος, που έχει ήδη συλληφθεί και κανόνιζε τα δρομολόγια προς το εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας και συνεργαζόταν με άλλο μέλος της οργάνωσης στην Τουρκία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια και συνεργεία αυτοκινήτων, απ’ όπου κατασχέθηκαν τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές συσκευές, συσκευές GPS, χρηματικό ποσό και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα δέκα άτομα που περιλαμβάνοντα στην δικογραφία. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη