Έβρος: Οι κάμπιες γίνανε πεταλούδες και ξεκινά η εκκόλαψη – Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Την προσοχή των αγροτών καθώς έχει ξεκινήσει η εκκόλαψη της δεύτερης γενιάς του λεπιδόπτερου εφιστά  η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Έβρου, καθώς έχει ξεκινήσει η δεύτερη γενιά του καταστροφικού εντόμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έχει ξεκινήσει ήδη η επόμενη γενεά του λεπιδόπτερου εντόμου το οποίο είχε προσβάλλει έντονα τις καλλιέργειες σε όλες σχεδόν τις περιοχές του Έβρου κατά το μήνα Ιούλιο.

Αυτή την χρονική περίοδο παρατηρούνται μεγάλοι πληθυσμοί στο στάδιο του ακμαίου (πεταλούδα), και της εναπόθεσης των αυγών τους.

 Σε λίγες ημέρες θα γίνει η εκκόλαψη τους και οι προνύμφες που θα εμφανιστούν είναι αυτές που προσβάλλουν τις καλλιέργειες.

Σε όλη την ευρύτερη περιοχή οι πεταλούδες  δεν βρίσκονται στο ίδιο στάδιο ανάπτυξης , κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ταυτόχρονη εμφάνιση προνυμφών  σε όλες τις περιοχές.

Γι’ αυτό συστήνεται  στους αγρότες να ελέγχουν συχνά  τα αγροκτήματα τους και να προχωρούν σε επεμβάσεις, όταν οι προνύμφες προσβάλλουν τις καλλιέργειές τους, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας κάθε σκευάσματος.

                                                                                                                                 ΕΚ ΤΗΣ ΔΑΟΚ ΕΒΡΟΥ                                                  

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin