Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Έβρος – Ροδόπη: Με φορτηγάκια μετέφεραν 2 διακινητές τους 12 μετανάστες

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών κατέγραψε η αστυνομία την Κυριακή και τη Δευτέρα. Και στις δύο όμως οι διακινητές επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν φορτηγάκια για να μεταφέρουν τους παράνομους μετανάστες. Συγκεκριμένα:

Συνελήφθησαν την Κυριακή και την Δευτέρα, σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.  

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερατο πρωί στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης  Ιάσμου συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι  ο δράστης – διακινητής μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 23-7-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, ενώ έφερε  πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες έχουν δηλωθεί κλοπή την 23-7-2022 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης  Φερών και Ιάσμου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη