Έβρος: Σε ύφεση η φωτιά στο Αρίστεινο – Επέστρεψαν τα παιδιά στο παιδικό χωριό SOS

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά  από το βράδυ και που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Αρίστεινου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Για την κατάσβεση της πραγματοποιήθηκε μια από τι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις για φέτος, αφού επιχείρησαν δυνάμεις απ’ όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνο Κούκουρα, η πυρκαγιά εξελίσσονταν σε ένα πολύ δύσκολο σημείο έφθασε μέχρι την κορυφογραμμή του βουνού και αυτή την στιγμή ελέγχεται μόνο από τι επίγειες δυνάμεις.

Με μια πρώτη εκτίμηση κάηκαν περί τα 450 στρέμματα δάσους και άλλα 100 στρέμματα χορτολιβαδικης έκτασης, ενώ απειλήθηκαν βιοτεχνίες και ποιμνιοστάσια τα οποία διασώθηκαν. Δεν απειλήθηκε το Μοναστήρι Αετοχωρίου, ενώ τα παιδιά του παιδικού χωριού SOS που προληπτικά εκκενώθηκε, θα επιστρέψουν στην εστία τους.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος από τα εναέρια μέσα δυο τράκτορες, δυο ελικόπτερα, δυο αεροσκάφη από τη Χρυσούπολη και ένα ελικόπτερο από τη Θεσσαλονίκη. Από τα επίγεια μέσα πήραν μέρος 28 υδροφόρα οχήματα, άλλα 15 βοηθητικά, 87 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρα και άλλα 16 από τη Θεσσαλονίκη. Εικάζεται ότι η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί οριστικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin