Έβρος: Στη νέα ψηφιακή εποχή με 410 χλμ οπτικών ινών και κάλυψη πάνω από 35.000 κτιρίων

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αναμένεται  θα υλοποιηθούν έργα 410 χλμ. οπτικών ινών με κάλυψη πάνω από 35.000 κτιρίων σε όλο τον Έβρο όπως ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου τα στελέχη της COSMOTE, που πραγματοποίησαν συνάντηση μαζί του.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει αναλυτικά:

Συνάντηση με στελέχη της COSMOTE πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν η ανάπτυξη των ψηφιακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται, καθώς και η τηλεπικοινωνιακή κάλυψη με οπτική ίνα αγροτικών και ημιαστικών περιοχών μέσω του προγράμματος ΣΔΙΤ Ultra Fast Broadband.

Συνολικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου τα στελέχη της COSMOTE, θα υλοποιηθούν έργα 410 χλμ. οπτικών ινών με κάλυψη πάνω από 35.000 κτιρίων σε όλο τον Έβρο εισάγοντας την περιοχή στην ψηφιακή εποχή με ταχύτητες Gigabit και καλύπτοντας τις ψηφιακές ανάγκες των επόμενων δεκαετιών. Παράλληλα, και βάσει του επενδυτικού πλάνου της COSMOTE, πρόκειται να καλυφθούν όλες οι μεγάλες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ήτοι η Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, το Σουφλί η Ορεστιάδα, καθώς και το νησί της Σαμοθράκης, με δίκτυο οπτικών ινών ανάπτυξης 350 χλμ. και κάλυψης 22.000 κτιρίων.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην κάλυψη και του ορεινού όγκου του νόμου, ενώ επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων για ισχυρότερη κάλυψη σήματος τόσο στην κινητή, όσο και στη σταθερή τηλεφωνία, στις περιοχές που συνορεύουν με τις γείτονες χώρες.

Το κλιμάκιο της COSMOTE αποτελείτο από τον Διευθυντή Δικτύου Πρόσβασης Σταθερής και Κινητής Γεώργιο Ονόπα, τον Υποδιευθυντή Δικτύου Ανάπτυξης Πρόσβασης Αγαμέμνονα Βρεττό, τον Υποδιευθυντή Ανάπτυξης και Δικτύου Σταθερής Τηλεφωνίας Δημήτριο Πολυδώρου, το Στέλεχος Διεύθυνσης Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ Ιωάννη Μήτσιο, το Στέλεχος της Υποδιεύθυνσης Βορείου Ελλάδος Κώστα Μπολέτη, την Υποδιευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας ΟΤΕ Βάσω Καραγιάννη, την Προϊστάμενη Τεχνικού Τμήματος Ν. Έβρου ΟΤΕ Χρύσα Μπαμπλή.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin