Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Έκθεση Φωτογραφικού Υλικού “Στου Φάρου το αγνάντεμα”  στη Ναυτική Εβδομάδα Αλεξανδρούπολης 2022

Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης θα έχει την τιμητική του στις 19 Ιουλίου στην έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει με υλικό του αείμνηστου φωτογράφου Γιώργου Παναγιώτου. Συγκεκριμένα:

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τη Ναυτική Εβδομάδα 2022, το Τμήμα Γ.Α.Κ. Έβρου παρουσιάζει Έκθεση Φωτογραφικού Υλικού αφιερωμένη στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης μέσα από το φακό του Γιώργου Παναγιώτου.

     Ο Φάρος, σήμα κατατεθέν της πόλης, εκτός από σημαντικό αξιοθέατο, συνδέεται με τη ναυτική παράδοση της περιοχής μας. Κατασκευάστηκε την περίοδο του οθωμανικού εκσυγχρονισμού από τη Γαλλική Εταιρεία Φάρων και Φανών της Μεσογείου, ώστε να εξυπηρετήσει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του λιμανιού του Δεδέαγατς. Εγκαινιάστηκε την 1η Ιουνίου 1880 και έκτοτε λειτουργεί αδιάκοπα. Από το 2013 αποτελεί πλέον Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

     Το υλικό της Έκθεσης προέρχεται από τη Φωτογραφική Συλλογή Γιώργου Παναγιώτου, δεκ.1910 – 2000, η οποία διατηρείται στα Γ.Α.Κ. Έβρου. Οι φωτογραφίες, με την ιστορική τους αξία και την αισθητική τους δύναμη, «φωτίζουν» με όλη τους τη λάμψη το Φάρο, σύμβολο και μνημείο της πόλης μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη