Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Έπεσαν οι υπογραφές για την ριζική ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης

“Από τις μακέτες στην εφαρμογή”…Αυτό ήταν το μήνυμα της σημερινής μεγάλης μέρας για το δήμο Αλεξανδρούπολης, όπως την χαρακτήρισε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης.

Το έργο αυτό ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς θα μετατραπεί σε έναν ασφαλή και σύγχρονο χώρο συνάθροισης και φιλοξενίας πολιτιστικών δράσεων.

1εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός για την ανακαίνιση του δημοτικού θεάτρου με χρήματα εξασφαλισμένα από το ταμείο ανάκαμψης. Θα αλλάξουν όλα, αφού θα ξηλωθούν τα πάντα. Όλα θα γίνουν από την αρχή με, ότι ακριβώς προβλέπεται για ένα σύγχρονο δημοτικό θέατρο. Τίποτα δεν θα θυμίζει τον χώρο, όπως είναι σήμερα. Φιλοξενώντας και παράλληλες δράσεις εκτός από θεατρικές σε 12 μήνες θα είναι με βάση την σύμβαση έτοιμο.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι εργάστηκαν με κοινό στόχο την ολική αλλαγή της εικόνας αυτής, εικόνας πού δεν ταιριάζει σε πρωτεύουσα νομού.

Μετά από πολλές δεκαετίες έπεσαν οι υπογραφές στο γραφείο του δημάρχου με τον ανάδοχο του έργου να υπόσχεται ότι θα παραδώσει το έργο εγκαίρως. Ικανοποίηση και χαμόγελα με την προσδοκία σε ένα χρόνο από τώρα οι δημότες να απολαμβάνουν ένα χώρο ποιοτικό και αναβαθμισμένο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη