Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Έρχεται η «Μπιάνκα» με καταιγίδες και μποφόρ! Πότε και πώς θα εμφανιστεί στη Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, γρήγορα και στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, πρόσκαιρα στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και από το απόγευμα και στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης.

Σύμφωνα με την ομάδα «Καιρικά Νέα Θράκης»:

Το πρωινό της Κυριακής θα μας βρει με πυκνή συννεφιά στα περισσότερα τμήματα της Θράκης ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες περιμένουμε τα πρώτα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά τμήματα με γρήγορη ανατολική επέκταση.

ΟΙ βροχές από νωρίς το μεσημέρι θα ενταθούν σε ολόκληρη την Θράκη ηπειρωτική και θαλάσσια κατά τόπους τα φαινόμενα ίσως έχουν έντονο χαρακτήρα.

Χιονοπτώσεις στα ημιορεινά-ορεινά τμήματα αρχικά πάνω από τά 400- 500 μέτρα κατά μέσο όρο.

Πιθανόν οι χιονοπτώσεις να έχουν έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους στήν ορεινή ζώνη.

Από νωρίς το απόγευμα περιμένουμε μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα υψόμετρα χιονόπτωσης να πέφτουν σταδιακά σε ολόκληρη την Θράκη.

Αργά το απόγευμα και προς τις πρώτες βραδινές ώρες στον βόρειο Έβρο οι βροχές θα μετατραπούν σταδιακά σε Χιονοπτώσεις, περιοχές κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα πιθανόν να έχουν και χιονοστρώσεις. Στο νότιο Έβρο περιοχή γύρω από την Αλεξανδρούπολη αλλά και στην πόλη οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι τα ξημερώματα.

Στην Ροδόπη αργά την νύχτα και προς τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν αποκλείεται να δούμε νιφάδες και μέσα στην πόλη της Κομοτηνής αλλά κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού.

Στο νομό Ξάνθης περιμένουμε ανάλογες συνθήκες με κάποιες νιφάδες να πέφτουν μέσα στην πόλη μετά τα μεσάνυχτα.

Στην Σαμοθράκη ισχυρές βροχές με τα χιόνια μέχρι το βράδυ να κατέβουν αρκετά χαμηλά πιθανόν και κάτω από τα 500μετρα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email