Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Έρχεται και νέα αύξηση στα καύσιμα – Σταθερά πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη

Σε απόγνωση φτάνει τους οδηγούς η τιμή της βενζίνης που από εβδομάδα αναμένεται να ακριβύνει άλλο.

Το MEGA έκανε αυτοψία και κατέγραψε υψηλότερες και χαμηλότερες τιμές.
Κολλημένη πάνω από τα δύο ευρώ η τιμή της αμόλυβδης και μάλιστα με ανησυχητική ανοδική τάση, ενώ σε κάποια νησιά ξεπερνάει πλέον τα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Στην Αττική η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει φθάσει στα 2 ευρώ και 20 λεπτά, η ενισχυμένη η κατοστάρα βενζίνη αγγίζει τα 2 ευρώ και 38 λεπτά ενώ η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι κοντά στο 1 ευρώ και 85 λεπτά. Από πρατήριο σε πρατήριο όμως καταγράφεται μεγάλη διαφορά στην τιμή.

Ενδεικτικό είναι ότι στον Ασπρόπυργο μπορεί να βρει κανείς αμόλυβδη σε τιμή που μπροστά ακόμα αναγράφεται ο άσος, ενώ στα Πετράλωνα έχει ξεπεράσει τα δύο ευρώ και τριάντα λεπτά. Που μπορεί όμως να οφείλεται η διαφορά των 31 λεπτών;

Καθημερινά τα καύσιμα τσιμπάνε ένα με δύο λεπτά, με τις προβλέψεις για την επόμενη εβδομάδα να είναι δυσοίωνες και την αμόλυβδη μέχρι την άλλη Τετάρτη να ανεβαίνει άλλα 10 λεπτά.

Με αυτές τις τιμές αρκετοί χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Άλλοι πάνε με τα πόδια και άλλοι πήραν τα ποδήλατα και τα πατίνια…

Οι ακριβότερες περιοχές
Σε αρκετές περιοχες της χώρας η τιμή του λίτρου στην οικονομική κατά τα άλλα αμόλυβδη, έχει φθάσει πλεόν τα 2,50 ευρώ, όπως στην Κύθνο, την Σαντορίνη, την Αμοργό.

Στην Κύθνο στα 2,50 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αμοργό και την Σαντορίνη στα 2,489 ευρώ και 2,48 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα.

Αρνητικές πρωτιές οι Παξοί με 2,57 ευρώ και η Νίσυρος στα 2,61 ευρώ.

Στην Πάτμο, όπου η αμόλυβδη είχε φθάσει τα 2,5 ευρώ, μετά από παρέμβαση της εταιρείας, η τιμή έπεσε 15 λεπτά.

Και στον Έβρο, η τιμή της αμόλυβδης είναι πάνω από 2 ευρώ φτάνοντας τα 2,445

Με τις ανοδικές τάσεις που έχει η βενζίνη, τις επόμενες εβδομάδες κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι σε αρκετές περιοχές της χώρας η βενζίνη θα φθάσει τα 3 ευρώ. Ευχή όλων το βαρέλι να αποκτήσει κάποια στιγμή πάτο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη