Έρχεται κύμα καύσωνα: Πότε και πού θα χτυπήσει – Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Αν και το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ιβηρική, δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα μας, τις επόμενες μέρες αναμένεται να δούμε θερμοκρασίες έως και 40 βαθμών.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, έως την Πέμπτη θα έχουμε ήπιες θερμοκρασίες της τάξης των 32 – 34°C.

Σε αυτό θα βοηθήσουν και τα ισχυρά μελτέμια που θα πνέουν στο Αιγαίο, που θα φτάνουν τα 7 – 8 μποφόρ όλη την εβδομάδα, ενώ οι ριπές των ανέμων θα φτάνουν τα 9 – 10 μποφόρ.

Βέβαια οι ισχυροί βοριάδες αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών στα ανατολικά και νότια.

Ο καύσωνας θα έρθει από την Παρασκευή 22/7 με το θερμόμετρο να σημειώνει άνοδο, φτάνοντας μέχρι και τους 40 βαθμούς.

Ο καύσωνας που ήδη σαρώνει τη δυτική Ευρώπη αναμένεται να επισκεφθεί και την Ελλάδα, προς το τέλος της εβδομάδας.

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Έρχεται καύσωνας από την Παρασκευή

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάννου

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
Εδώ και 10 ημέρες σας είχα δώσει την συγκεκριμένη ημερομηνία. Και μάλιστα σας είχα πει : «Σε αντίθεση με όλα όσα ειπώθηκαν ότι τις προηγούμενες ημέρες θα μας επισκεπτόταν δήθεν ο ακραίος καύσωνας της Ισπανίας, αυτό δεν θα γίνει. Από τις 22 Ιουλίου και μετά φαίνεται ότι θα έρθει περαιτέρω ζέστη».
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ;;;
Η απάντηση είναι όχι! Θα είναι ένας κλασσικός Ελληνικός καύσωνας, η διάρκεια του οποίου ακόμη δεν μπορεί να προσεγγιστεί με ακρίβεια και που θα επηρεάσει την Ιταλία, κομμάτι της Ελβετίας και της Αυστρίας, όλα τα Βαλκάνια (και την Ελλάδα επομένως), τα ανατολικά και Νότια της Τουρκίας και την Κύπρο.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 40°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Από την Παρασκευή 22 Ιουλίου και στη συνέχεια φαίνεται ότι τουλάχιστον για 3-5 ημέρες θα μας επισκεφτούν αυτές οι θερμές αέριες μάζες. Ο υδράργυρος στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα, θα αγγίξει τους 40-41°C και τοπικά ακόμη και τους 42°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Μπορεί να έρχεται καύσωνας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σημειωθούν στην Αττική θερμοκρασίες ακραίες. Για παράδειγμα, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, δεν θα δούμε πιθανότατα στην Αθήνα θερμοκρασίες που θα υπερβαίνουν τους 40-41°C.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ;;;
Ασφαλώς, μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες ή ως προς τη διάρκεια αυτού του καύσωνα. Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας. Η γενική εικόνα όμως είναι αυτή.
Προσοχή :
Σας παρουσιάζω από τώρα την πιθανή καιρική εξέλιξη διότι οφείλουμε να είμαστε όλοι έτοιμοι λόγω του ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών παραμονεύει, οι πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ακόμη και για την λίγο πιο έντονη ζέστη που έρχεται και ασφαλώς και ο κρατικός μηχανισμός να λάβει τα μέτρα του.
Το να σας ενημερώσω 1 η 2 ημέρες πριν για τον καύσωνα, προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Από τώρα είναι λογικό να ενημερωθείτε. Και ασφαλώς, αν αλλάξει κάτι και έρθει πιο ισχυρός ή πιο ήπιος, εννοείται θα σας το πω.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin