Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου: Ανακοίνωση καταγγελία για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Τρίγωνο

Σε μια ανακοίνωση – καταγγελία προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου έπειτα από την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, στην περιοχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν δόθηκε βάση στο γεγονός πως οι αγρότες της περιοχής του Τριγώνου αντιμετοπίζουν σοβαρά προβλήματα, την στιγμή που ο Υπουργός δήλωσε πως “δεν άκουσε παράπονα”. Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου γεμάτα αγανάκτιση υπενθυμίζουν πως ακόμη ανεκπλήρωτη παραμένει η υπόσχεση του τότε υπουργού κ. Βορίδη για το πρόβλημα της απόδοσης τίτλων κυριότητας.

Δείτε την ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου εκφράζει την αγανάκτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής Τριγώνου, καθώς βλέπουν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να επισκέπτεται το Τρίγωνο (αυτό συμβαίνει σπάνια) και τον Έβρο και να επιλέγει να συναντηθεί μόνο με επιχειρηματίες της περιοχής μας.

Ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, που οφείλονται στην πολιτική της ΚΑΠ και πιστά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ. Μεγάλη απόδειξη η εγκατάλειψη της περιοχής μας από τους νέους και η πληθυσμιακή της κατάρρευση.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες του Τριγώνου, όπως και όλης της χώρας, παλεύουν όλο το χρόνο να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια έχοντας να αντιμετωπίσουν καιρικά φαινόμενα, πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, ακριβά αγροτικά εφόδια, πετρέλαιο, ρεύμα, πανωτόκια από τράπεζες, χαράτσια από εφορία, Δήμους, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, πρόστιμα ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ.

Και με την ευκαιρία αυτή να θυμίσουμε στον κύριο Υπουργό ότι παραμένει ανεκπλήρωτη η υπόσχεση που έδωσε ο τότε υπουργός κ. Βορίδης τον Νοέμβρη του 2020 απαντώντας σε ΕΡΩΤΗΣΗ των βουλευτών του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη, με την οποία δεσμεύτηκε να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να λύσει οριστικά το πρόβλημα απόδοσης τίτλων κυριότητας στους ακτήμονες αγρότες του Βορείου Έβρου για τα αγροκτήματα που τους χορηγήθηκαν πριν τριάντα χρόνια.

Εμείς δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, που στην ατζέντα ενδιαφερόντων της κυβέρνησης βρίσκονται οι επιχειρηματίες και απουσιάζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι. Γνωρίζουμε καλά ότι η κεντρική επιλογή της ΚΑΠ είναι «να πετάξει» έξω από το χωράφι τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες για να περάσει το χρυσοφόρο κύκλωμα της παραγωγής, της μεταποίησης, της εμπορίας αγροτικών προϊόντων σε λίγους νεοτσιφλικάδες και επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτήν την πολιτική με ευλάβεια εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις.

Ο κ. Υπουργός από την Ορεστιάδα δήλωσε ότι δεν άκουσε παράπονα. Από ποιους να τα ακούσει; Aυτοί που τον υποδέχτηκαν και τον συνόδευαν, ήταν οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ.

Γι’ αυτό και καλούμε τους αγρότες σε ετοιμότητα. Μόνο με οργάνωση και αγώνες μπορούμε να ελπίζουμε στη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη