Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Αγωνιά ο εμπορικός κόσμος της Αλεξανδρούπολης – Τι ζητά ο Εμπορικός σύλλογος

Επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα Δευτέρα για την αγορά της Αλεξανδρούπολης αλλά όχι για…όλη την αγορά. Τα καφέ και τα καταστήματα εστίασης γενικότερα, θα παραμείνουν κλειστά και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την τοπική οικονομία.

Πέρα των παραπάνω, ο εμπορικός σύλλογος απέστειλε επιστολή προς του αρμόδιους Υπουργούς με πλαίσιο μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθώς η κρίση είναι πρωτοφανής και η ανησυχία μεγάλη.

Η επιστολή του εμπορικού συλλόγου

Βιώνοντας μια πρωτοφανή κρίση λόγω της πανδημίας  του κορωνοϊού Covid-19, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στις επιχειρήσεις μέλη μας που έχουν πληγεί βαριά από την κρίση, καταθέτοντάς σας μια σειρά προτάσεων – μέτρων για την ελάφρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών, και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα εξεταστούν με ιδιαίτερη ευαισθησία άμεσα οι εν λόγω προτάσεις  οι οποίες θα αμβλύνουν τις αρνητικές επιπτώσεις και θα διαμορφώσουν ένα πλαίσιο προληπτικής παρέμβασης για τις επιχειρήσεις της χώρας που τελούν σε αναστολή λειτουργίας ή θεωρούνται με βάση τον ΚΑΔ δραστηριότητάς τους πληττόμενες.

Συγκεκριμένα υποβάλουμε το ακόλουθο πλέγμα προτάσεων και δράσεων:

Ι. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

  • Αναλογική μείωση του τέλους επιτηδεύματος των επιχειρήσεων για το τρέχον έτος.
  • Επιδότηση σε ποσοστό 30% των ασφαλιστικών εισφορών (εργαζόμενου και εργοδότη) των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό από τον Μάρτιο έως το τέλος του 2020 καθώς και του αναλογούντος Δώρου Χριστουγέννων και πλήρη επιδότηση για το Δώρο Πάσχα.
  •  Να μην καταβληθούν οι δόσεις των ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που λήγουν εντός των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2020.
  • Αναστολή εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ για την χρήση του 2020

ΙΙ. ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

  • Επιδότηση όλων των τόκων των επιχειρηματικών δανείων για το χρονικό διάστημα από 1/4/2020 ως και 30/6/2020 για τα ενήμερα και μη δάνεια.
  • Για τις επιταγές που έχουν εκδοθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο 2020, να αυξηθεί το χρονικό περιθώριο από 8 σε 15 ημέρες για την σφράγισή τους.
  • Να δοθούν κεφάλαια κίνησης με 30% του ετήσιου τζίρου του 2019 για 7 έτη με το πρώτο έτος περίοδο χάριτος.
  • Μείωση του κανονικού συντελεστή Φ.Π.Α. στο ποσοστό 18%.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειές.

Με τιμή

Η Πρόεδρος     Κουρμπανιάν Βίβιαν Ο Γενικός Γραμματέας     Κουρτίδης Γεώργιος
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη