Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

ΑΚΚΕΛ: Αμερικανική ανευθυνότητα «γκριζάρει» το Καστελόριζο υπέρ Τουρκίας ενώ αποβιβάζει στρατεύματα στην (γκρίζα;) Αλεξανδρούπολη

Με μία φράση «οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μία NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο» ο εκπρόσωπος του State Department έκανε αυτό που ΠΑΝΤΟΤΕ κάνει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ: «καθαρίζει» για το τούρκικο βαθύ κράτος. Και δίνει σφαλιάρα στην κυβέρνηση της ΝΔ (αλλά και στους απανταχού…«φίλους» της Πλατείας Μαβίλη) για να γυρίσουν να προσανατολιστούν και συμμορφωθούν στην τούρκικη οπτική, ότι το Καστελόριζο είναι πια γκρίζα και αμφισβητούμενη περιοχή, όπως λέει και το τούρκικο καθεστώς. Άλλωστε η πρεσβεία των ΗΠΑ (το ευαγές ίδρυμα της Πλατείας Μαβίλη) και ο ίδιος ο πρέσβης, σταθερά πετούσε τροχιοδεικτικές δηλώσεις, αγαπησιάρικες για την Τουρκία.    

Η δήλωση του εκπροσώπου του State Department έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα που το αμερικανικό φορτηγό πλοίο (Roll-on Roll-off Carrier) «Endurance» έδενε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ώστε να αποβιβάσει αμερικανικά στρατεύματα τα οποία θα μεταφερθούν σιδηροδρομικώς κοντά στη Ρωσία για συμμετοχή σε άσκηση!

Έδωσαν στην Αλεξανδρούπολη γη και ύδωρ (και λιμάνι;) στα γεράκια της Ουάσιγκτον και αυτά ορμούνε μαζί με τούρκικους λύκους για να φάνε το Καστελόριζο πριν φάνε την Αλεξανδρούπολη.

Να ρωτήσουμε τον κ. Μητσοτάκη: Έχετε τα κότσια να απαγορεύσετε την αποβίβαση και μεταφορά των αμερικανικών στρατευμάτων ως ξεκάθαρη απάντηση στο γκριζάρισμα ή μήπως εσείς δεν έχετε έλεγχο ούτε στο Καστελόριζο ούτε στην Αλεξανδρούπολη;  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη