Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024

ΑΚΚΕΛ: Θιασώτης της διαπίστωσης «Ελλάς Γαλλία Συμμαχία»

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν σχετικά με την τουρκική βαρβαρότητα και την προκλητικότητα του τουρκικού καθεστώτος. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,

Η Ελλάδα και η Γαλλία βρέθηκαν μαζί στον Α’ και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολεμώντας εναντίον κοινών εχθρών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η σημερινή Τουρκία. Είχε διατηρήσει «ουδετερότητα» ιδιαιτέρως ωφέλιμη προς το ναζιστικό καθεστώς, τροφοδοτώντας το με υλικά που του επέτρεψαν να διατηρήσει τον πόλεμο εναντίον των λαών μας και πληρώνοντας την Τουρκία με τον κλεμμένο χρυσό από τις κατακτημένες χώρες μας.

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ διαπιστώνει ότι η διαχρονική βαρβαρότητα των καθεστώτων που διοικούν την γεωγραφική περιοχή που κατέχει η Τουρκία, όχι μόνο δεν εξαλείφθηκε αλλά ενισχύθηκε από την ανοχή πρώην «συμμάχων» μας επί Ψυχρού Πολέμου, οι οποίοι διατηρούν προσωπικά και ίσως κομματικά συμφέροντα με τον πυρήνα του τουρκικού καθεστώτος. Λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας του τουρκικού καθεστώτος, εκμεταλλευόμενοι τους πόρους και πηγές των κρατών που κυβερνούν όχι προς όφελος των πολιτών τους αλλά για παροχή ασπίδας στην τουρκική βαρβαρότητα.

Η Γαλλία έχει δείξει στην πράξη ότι δεν συμμετέχει σε αυτή την ασπίδα υπέρ της βαρβαρότητας. Μάλιστα είναι κοινή πεποίθηση στην Ελλάδα ότι η Γαλλία ήταν η μοναδική χώρα που είχε ξεκάθαρη στάση για την προσβολή της Αγίας Σοφίας αλλά κυρίως στις προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Λιβύη. Η παλιά διαπίστωση “Ελλάς- Γαλλία συμμαχία” αποδεικνύεται ότι έχει βάθος και πραγματική σημασία.

Από την πλευρά του ΑΚΚΕΛ εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τη στάση της Γαλλίας απέναντι στην πρόσφατη τουρκική βαρβαρότητα. Οφείλουμε όμως να μοιραστούμε μαζί σας την γνώση και εμπειρία μας σε σχέση με την εμπλοκή πολιτικών, οικονομικών και άλλων κύκλων στην Ελλάδα οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτήν την παροχή ασπίδας στην τουρκική βαρβαρότητα.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό και κυρίως μετά από την επιβολή των Μνημονίων στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας μας, η εκάστοτε κυβέρνηση στην γεωγραφική έκταση της Ελλάδας, δεν έχει τον κυριαρχικό έλεγχο της Ελλάδας. Η Οδύσσεια του προγράμματος των Γαλλικών φρεγατών που όλοι είδαμε τις τελευταίες ημέρες, έδωσε και σε εσάς μία γεύση ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν αποφασίζει από μόνη της ακόμη και για θέματα Άμυνας της Ελλάδας. Όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι αυτό που ονομάζεται “βαθύ κράτος” των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και της Γερμανίας (αν και η Γερμανία όπως και η Τουρκία στο σύνολό τους είναι ένα μεγάλο αλληλοσυνδεδεμένο βαθύ κράτος), ελέγχουν τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα (και σε σχέση με την Ελλάδα) σε καθοριστικά μεγαλύτερο βαθμό από ότι η ίδια η κυβέρνηση στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια εξωτερική υποστήριξη, όπως έγινε από τη Γαλλία, είναι η μοναδική αποτελεσματική υπηρεσία προς τον ελληνικό λαό, υπέρ του πολιτισμού και ταυτόχρονα κατά της βαρβαρότητας που εκπορεύεται από την Τουρκία.

Το ΑΚΚΕΛ δεν κινείται ευκαιριακά ανάλογα με τις εξελίξεις αλλά έχει σταθερή θέση απέναντι στην αντιμετώπιση της τουρκικής βαρβαρότητας. Πρόσφατα και ως απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας με τη χρησιμοποίηση αλλοδαπών μεταναστών ως ανθρώπινα όπλα που προσπάθησε με βία να περάσει στην Ελλάδα, παρουσιάσαμε ως μοναδική λύση να γίνει μέχρι και στρατιωτική επιχείρηση κρατών της ΕΕ και να αφαιρεθεί ο έλεγχος από το τουρκικό καθεστώς στις συνοριακές περιοχές της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Δηλαδή να δημιουργηθεί μία ουδέτερη ζώνη (buffer zone) μέσα στην Τουρκία. Μία πολυεθνική δύναμη κυρίως ευρωπαϊκών κρατών που πλήττονται από τον εκτοπισμό πληθυσμών, να αναλάβει τον έλεγχο αυτών των περιοχών και σε αυτές τις περιοχές να εγκατασταθούν τα κέντρα μεταναστών για τον έλεγχο όσων δικαιούνται να χαρακτηριστούν πρόσφυγες και την επιστροφή των υπόλοιπων στις χώρες τους. Χωρίς ΜΚΟ και με τα χρήματα της Ε.Ε. να δίνονται εκεί και Όχι στην Τουρκία. Η ροή αλλοδαπών να σταματάει στην Τουρκία και να αναστρέφεται και να μην φτάνει ΚΑΘΟΛΟΥ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αφού εκφράσουμε ακόμη μία φορά τις ευχαριστίες μας, ζητούμε από εσάς να συνεχίσετε την γαλλική υποστήριξη στην ελληνική κοινωνία, εναντίον της τουρκικής βαρβαρότητας, έχοντας υπόψιν ότι οι επιλογές από την κυβέρνηση στην Ελλάδα (που έρχονται σε σύγκρουση με την παραδοσιακή ελληνογαλλική φιλία) επηρεάζονται από τρίτους παράγοντες και δεν εκφράζουν τον ελληνικό λαό.

Ευχόμαστε ειρήνη και ευημερία για τον γαλλικό λαό και παραμονή στο στρατόπεδο του Πολιτισμού κατά της βαρβαρότητας.

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email