Αλεξανδρούπολη: Ένα «κλικ» και εξαφανίστηκαν 37.680 ευρώ από τον λογαριασμό του!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Με ένα πάτημα σε σύνδεσμο που του εστάλη με sms έχασε μεγάλο ποσό χρημάτων από το λογαριασμό της μία εταιρεία στην Αλεξανδρούπολη.

Άγνωστος, προσποιούμενος την καταβολή ποσού που χρωστούσε, κατάφερε να κάνει τον υπάλληλο να πληκτρολογήσει τους κωδικούς τραπέζης και ο δράστης να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την αστυνομία:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος την 30-7-2022 διέπραξε απάτη σε βάρος εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη. Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον πελάτη  επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπάλληλο της εταιρείας, προφασιζόμενος την καταβολή οφειλόμενου χρηματικού ποσού. Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα (email), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link), τον οποίο ακολούθησε η υπάλληλος, πληκτρολογώντας τραπεζικούς κωδικούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας και να προβούν σε μεταφορές χρημάτων, ύψους 37.680 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin