Αλεξανδρούπολη: Αμερικάνοι έφαγαν 7.000 αυγά -Κατέκλυσαν εστιατόρια, καφέ, έκαναν μέχρι και τατουάζ

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Πάνω από 1.000 πεζοναύτες μετέφερε το γιγαντιαίο USS Arlington του αμερικανικού στρατού που κατέπλευσε προ ολίγων ημερών στην Αλεξανδρούπολη. Μια πόλη που έχει μετατραπεί σε γεωστρατηγικό κόμβο για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Τα εστιατόρια γέμισαν, τα ράφια στα εμπορικά καταστήματα άδειασαν, ενώ το στούντιο τατουάζ της πόλης άνοιξε στις 9 το πρωί. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιώργου Αλάβαντα, ιδιοκτήτη εστιατορίου της περιοχής, ο οποίος είπε ότι ακόμα και οι κότες κατάλαβαν πως η πόλη γέμισε. «Ακόμα και οι κότες το κατάλαβαν. Χθες 1.500 άτομα έτρωγαν πρωινό στην Αλεξανδρούπολη που τρώνε για πρωινό αβγά, λουκάνικα και μπέικον. Χθες χρειάστηκαν 6.000-7.000 αβγά. Δηλαδή ζορίζουμε τις κότες για την αυριανή ημέρα. Δεν έχουμε αβγά».

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες έμειναν κατάπληκτικοι από την ποιότητα και τις τιμές του θρακιώτικου φαγητού και μέσα σε τρεις ημέρες τελείωσαν τα rib eye, τις μπριζόλες, τα φιλέτα και τα μπέργκερ. Σε άλλη περίπτωση ένας άλλος ιδιοκτήτης εστιατορίου στην περιοχή, ο Βασίλης Σικλαφίδης είπε «έχουν ξετρελαθεί. Μας λένε συνέχεια ότι δεν έχουν φάει ωραιότερο κρέας. Εχουν γυρίσει πόσες πόλεις και έρχονται εδώ και μας λένε τι κρέας είναι αυτό. Ειδικά για τα τοπικά τα κρέατα, τα φιλέτα μας. Και για τις τιμές που βλέπουν, λένε “are you sure”, είναι σίγουρο ότι έχει αυτή την τιμή; Λέω ναι. Και τους φαίνεται απίστευτο, εξαιρετικό και νόστιμο και το value for money γι αυτούς είναι πολύ τίμιο».

Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο από το aftodioikisi.gr, σε ίδιο κλίμα και πολλά άλλα άρθρα σε ιστότοπους ανά την χώρα.

Να αναφέρουμε ότι η έντονη παρουσία των Αμερικανών που προκάλεσε και τόση αίσθηση στα αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο 21 – 22 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο ακόμη και τότε, οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στο τουριστικό κομμάτι της Αλεξανδρούπολης εστιάζοντας στο Αμερικανικό πλήρωμα και 1,5 μήνα μετά αθηναϊκά μέσα επανέρχονται με ιδιαίτερη μνεία στα αυγά που καταναλώθηκαν, μετά και από ρεπορτάζ που «ξεθάφτηκε» και σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις που είχαν καταγραφεί.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin