Αλεξανδρούπολη: Αντίθετοι δηλώνουν γονείς στην λειτουργία ως Πειραματικού του 6ου Γυμνάσιο – Δείτε τι άλλο ζητούν και γιατί

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Σύντομα ΕΔΩ ο επαγγελματικός οδηγός: focus στην αγορά

Την αντίθεσή τους δηλώνουν με υπόμνημα που κατέθεσαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης καθώς και η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Αλεξανδρούπολης τόσο στην λειτουργία ως “πειραματικού” του νεοσύστατου 6ου Γυμνασίου όσο και στην μεταστέγαση του 4ου Γυμνασίου.

Στο υπόμνημα τους εξηγούν τους λόγους για τους οποίους προχωρούν στην κατάθεση αιτήματος αναίρεσης των τελευταίων αποφάσεων, θεωρώντας ότι οι αυτές προκαλούν ένα ντόμινο εξελίξεων, μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους γονείς, τόσο του τωρινού 4ου Γυμνασίου (που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα) όσο και στους γονείς των δημοτικών σχολείων, κυρίως για το πού θα διανεμηθούν οι ΣΤ’ τάξεις των δημοτικών την επόμενη σχολική χρονιά.

Το συγκεκριμένο υπόμνημα έχει ως αποδέκτες την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Δείτε την ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης και πλήθος γονέων, συγκεντρωθήκαμε από κοινού, στις 2/6/2021, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από την ίδρυση του Πειραματικού Γυμνασίου και την μεταστέγαση του 4ου Γυμνασίου σε άλλο κτίριο και άλλη γειτονιά.

Εκφράζουμε τους έντονους προβληματισμούς μας για το αν τελικά η Αλεξανδρούπολη έχει πραγματικά ανάγκη ένα νέο Πειραματικό ή ένα «απλό» δημόσιο Γυμνάσιο, που θα εξυπηρετεί τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό μαθητών της πόλης και θα αποσυμφορήσει τα 27άρια έως 30άρια τμήματα των υπόλοιπων γυμνασίων, ώστε και το μάθημα να γίνεται καλύτερα και η δημόσια υγεία να προστατεύεται, ειδικά τώρα, στην εποχή της πανδημίας.

Η ανακοίνωση (που έγινε από τα κανάλια!!!) της ίδρυσης του Πειραματικού Γυμνασίου και εγκατάστασής του στο κτίριο του 4ου θεωρούμε ότι προκαλεί ένα ντόμινο εξελίξεων και μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους γονείς, τόσο του τωρινού 4ου Γυμνασίου (που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα) όσο και στους γονείς των δημοτικών σχολείων, κυρίως για το πού θα διανεμηθούν οι ΣΤ’ τάξεις των δημοτικών την επόμενη σχολική χρονιά.

Με βάση τα παραπάνω αιτούμαστε:

Να μην λειτουργήσει το 6ο Γυμνάσιο ως Πειραματικό.

Να παραμείνουν στο σχολικό κτίριο του τωρινού 4ου Γυμνασίου (αυριανού 6ου) όσοι μαθητές του 4ου Γυμνασίου το επιθυμούν, ώστε να μην προκληθεί περαιτέρω αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς που κατοικούν γύρω από το σχολείο.

Να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να μην «σπάζουν» οι ΣΤ’ τάξεις και μοιράζονται οι μαθητές του ίδιου σχολείου ακόμα και της ίδιας τάξης σε 2 και 3 διαφορετικά γυμνάσια, πολλές φορές μακριά από τον τόπο κατοικίας ή και σε διαφορετικά σχολεία από αυτά που φοιτούν τα αδέρφια τους!!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin