Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Αλεξανδρούπολη: Απροσδόκητα μεγάλη η συμμετοχή στο Run Greece – Τα έσοδα διατέθηκαν στους πυρόπληκτους (photo-video)

Ξεπέρασε τις 2000 συμμετοχές η φετινή διοργάνωση Run Greece στην Αλεξανδρούπολη.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί για τους συμμετέχοντες στα 10 χιλιόμετρα και στις 11:30 για αυτούς που συμμετείχαν στα 5 χιλιόμετρα.

Η φετινή χρονιά ήταν τελείως διαφορετική από όλες τις προηγούμενες καθώς το σύνολο των εσόδων από τις δηλώσεις συμμετοχής, θα δοθούν στους πυρόπληκτους του Έβρου.

Δείτε το βίντεο από την εκκίνηση του Run Greece στην Αλεξανδρούπολη:

Παρουσία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα, περίπου 2.000 δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν στις αποστάσεις των 10 και 5 χιλιομέτρων για ενήλικες και 800 μέτρων για παιδιά στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης, μπροστά από τον εμβληματικό φάρο της πόλης. Και έτρεξαν για ιερό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατέθηκαν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων από την πρόσφατη καταστροφική φωτιά στη Δαδιά.

Το ποσό των 6.310 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις εγγραφές, παρέδωσε η πρόεδρος στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, μεγάλος νικητής στα 10 χιλιόμετρα, με νέο ρεκόρ αγώνων, 32.43, αναδείχτηκε ο Στέφανος Τζιερτζίδης του ΑΟ Δράμας, ενώ στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών κυριάρχησε η Αντιγόνη Πολυχρονίδου με 43.43 του Συλλόγου Δρομέων Ορεστιάδας με 43.46.

Στη μικρότερη απόσταση, αυτή των 5 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Βούλκος του Δρομέα Θράκης με 16 λεπτά, μόλις πέντε δευτερόλεπτα πάνω από το ρεκόρ της διοργάνωσης και στις γυναίκες η Φωτεινή Δημητριάδου του ΑΟ Δράμας με επίδοση 20.46.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη