Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Ενημερωτική δράση από τους φοιτητές της ιατρικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS που είναι η 1η Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης, τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS και την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής – HelMSIC, διοργάνωσε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Οι φοιτητές διανέμοντας ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά θέλησαν να πληροφορήσουν τους πολίτες με κύριο σκοπό το μήνυμα της πρόληψης, που πρέπει να φτάσει παντού, το σημαντικότερο είναι η γνώση, άλλωστε πλέον είναι αδιαμφισβήτητο πως ο HIV είναι μια διαχειρίσιμη ιατρική κατάσταση με την σωστή θεραπεία.

Οι υπεύθυνοι της δράσης τόνισαν πως είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όσες και όσους χάθηκαν τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες λόγω του AIDS, αλλά συνεχίζει να είναι και ημέρα διεκδίκησης για όλους όσοι και όσες είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την καθολική πρόσβαση στην πρόληψη και τη θεραπεία και ίσα δικαιώματα στην εργασία, στις σχέσεις, στην οικογένεια, στην κοινωνία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη