Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Επιτροπή για την διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης του λιμένα

Τη σύσταση επιτροπής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης με τη συμμετοχή εκπροσώπων παρατάξεων και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με στόχο τη διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης του λιμανιού.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο διευθύνων σύμβουλος του Ο. Λ. Α, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος ενημερώνοντας το σώμα υπογράμμισε, πως «το καθεστώς από το οποίο κρίνεται αν παραμένει, στον όποιο Οργανισμό Λιμένα, μια χερσαία ζώνη είναι ξεκάθαρο καθώς βασική προϋπόθεση είναι εάν προβλέπεται, σχεδιάζεται, υλοποιείται ή προβλέπεται να υλοποιηθεί λιμενική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη ζώνη, κάτι που προκύπτει από το Business ή το Master Plan του κάθε Οργανισμού».

Σημείωσε επίσης, πως τα δεδομένα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχουν αλλάξει και το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην ανάθεση εκπόνησης Business ή Master Plan που θα καταδείξει εάν και κατά πόσο στη συγκεκριμένη περιοχή προβλέπονται δραστηριότητες στο σύνολό της, σε μέρος αυτής ή και καθόλου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη