Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων είναι μια από τις χειρότερες που έχουμε βιώσει ποτέ

«Η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων είναι μια από τις χειρότερες, που έχουμε βιώσει ποτέ, καθώς με δυσκολία εξασφαλίζουμε κάποιες μικρές ποσότητες στον Έβρο», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμάκων Έβρου, κ. Αναστάσιος Τερζής, με αφορμή τις ελλείψεις στα φαρμακεία, υπογραμμίζοντας πως «είναι πολλοί οι κωδικοί οι οποίοι εμφανίζουν ελλείψεις και μάλιστα ολική έλλειψη από την αγορά και όχι μερική που είχαμε μέχρι τώρα».

Ο ίδιος μάλιστα παρατήρησε, πως το μεγάλο πρόβλημα είναι, ότι υπάρχουν κωδικοί φαρμάκων και μάλιστα εποχιακών φαρμάκων, που αντιμετωπίζουν νόσους του χειμώνα τα οποία είναι τελείως εκτός αγοράς, υπάρχει δηλαδή μηδενική διάθεση.

«Αυτή η κατάσταση μας έχει φάει τη ζωή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τερζής και πρόσθεσε πως οι φαρμακοποιοί σε καθημερινή βάση αντί να κάνουν την κανονική τους δουλειά που είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες και να συμβουλεύουν για θέματα υγείας, όλη μέρα ψάχνουν να βρουν φάρμακα και αγωνιούν για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν και την επόμενη συνταγή και αυτή είναι μια πραγματικότητα την οποία ζούσαμε πάντα ,αλλά τώρα έχει φτάσει σε πολύ άσχημα επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Τερζή, τόσο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακοποιών, όσο και η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμάκων, προκειμένου να περιορίσουν τις ελλείψεις σε φαρμακευτικά προϊόντα, κατέθεσαν 17 προτάσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει δεκτές στο σύνολο τους, αντίθετα όπως επισημαίνει ο κ. Τερζής, η μέριμνα λήφθηκε για το εύκολο μέτρο που είναι η απαγόρευση των εξαγωγών.
«Θεωρούμε, ότι αν ληφθούν τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα που καταθέσαμε θα μετριάσουν πολύ το πρόβλημα, αλλά δεν θα λυθεί ποτέ», κατέληξε ο κ. Τερζής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη