Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Κοινή πρόταση και για τον Προϋπολογισμό από την αντιπολίτευση μετά την υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος

Κοινή πρόταση για τον Οικονομικό Προϋπολογισμό 2022 θα φέρουν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Α. Μιχαηλίδης.  Μία «σύμπραξη» που όπως φαίνεται έχει και συνέχεια μετά την κοινή πρόταση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2022, το οποίο μάλιστα και υπερψηφίστηκε «ταράζοντας τα νερά» στη Δημοτική Αρχή. Οι δύο επικεφαλής και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος εξέδωσαν κοινό Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρουν επιγραμματικά κάποια από τα σημεία της κοινής πρότασης, μεταξύ αλλων «μείωση κατά 8 % στα δημοτικά τέλη για το 2022, εν αντιθέσει με την εισήγηση της δημοτικής αρχής για μηδενικές μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.»

Παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου:

«Θέμα: Κοινή εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022. 

Σε συνέχεια της κοινής πρότασης για το Τεχνικό πρόγραμμα του 2022 και της υπερψήφισης αυτού από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, οι παρατάξεις Πόλη & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης, Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση – Βαγγέλης Μυτιληνός και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Α. Μιχαηλίδης, καταθέτουν την δική τους εναλλακτική πρόταση για τον Προϋπολογισμό του νέου έτους στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου 2021.

Κοινή στόχευση όλων αποτέλεσε ξεκάθαρα η πολιτική των οικονομικών ελαφρύνσεων σε νοικοκυριά και επαγγελματίες για όλο τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης και μάλιστα σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη τόσο λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης των περασμένων ετών όσο και λόγω της πρόσφατης πανδημικής κρίσης.

Με αυτή την συνθήκη η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης περιλαμβάνει μείωση κατά 8 % στα δημοτικά τέλη για το 2022, εν αντιθέσει με την εισήγηση της δημοτικής αρχής για μηδενικές μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες προτάσεις της αντιπολίτευσης  για τον προϋπολογισμό του 2022, αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στο σημαντικότατο ζήτημα της στάθμευσης που απασχολεί χρόνια τώρα την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Έτσι σε συνέχεια του Τεχνικού προγράμματος και της επιλογής του χώρου του παλιού κολυμβητηρίου για την δημιουργία δημοτικού υπογείου πάρκινγκ, προβλέπεται συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την μελέτη ενός ολοκληρωμένου bussiness plan σχετικά με τη βιωσιμότητα του έργου, ως πρώτο βήμα υλοποίησης του. 

Σε ότι αφορά τον αγώνα της αυτοδιοίκησης κατά της κλιματικής αλλαγής και των δεσμεύσεων και των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα και την ενέργεια για το έτος 2030, απαιτείται ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση αειφόρων λύσεων και σε τοπικό επίπεδο. Ένα σκέλος των δράσεων που προτείνει η αντιπολίτευση για τις νέες περιβαλλοντικές προκλήσεις και αποτυπώνεται στο εναλλακτικό της σχέδιο για τον προϋπολογισμό, είναι μια σειρά από μελετημένες δενδροφυτεύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου, καθώς και μεταφυτεύσεις όπως στην περίπτωση του δημοτικού άλσους στο «Φυτώριο».

Τέλος και σε ότι αφορά τις δράσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και προβλημάτων κινητικότητας, ενδεικτικά αναφέρεται στις προτάσεις της αντιπολίτευσης το υποέργο για την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ανελκυστήρα στον χώρο της πλατείας του Φάρου.

Οι δημοτικές παρατάξεις

Πόλη & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης

Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση – Βαγγέλης Μυτιληνός

και

ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Α. Μιχαηλίδης »

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 καθώς αν υπερψηφιστεί η πρόταση της αντιπολίτευσης, θα είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν υπερψηφίζονται τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός της Δημοτικής Αρχής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη