Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Με Ελβετούς που συμμετείχαν στην κατάσβεση πυρκαγιών συναντήθηκε η ΠτΔ

ε τα μέλη της ελβετικής αποστολής που με ελικόπτερα πήραν μέρος στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στον Εβρο και τον πρέσβη της Ελβετίας στην Αθήνα, Στέφαν Έστερμαν, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Τα μέλη της Αποστολής και ο πρέσβης την υποδέχθηκαν μπροστά από τα ελικόπτερα SUPER PUMA και CANADAIR και στη συζήτηση που είχαν την ενημέρωσαν για τη συνεισφορά τους στο έργο της κατάσβεσης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ευχαρίστησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Τα μέλη της Ελβετικής Αποστολής είναι 26 και αύριο αναχωρούν για την πατρίδα τους.

Την ώρα που η Κατ. Σακελλαροπούλου συνομιλούσε με τους Ελβετούς προσγειώθηκε μικρό αεροσκάφος, που παίρνει μέρος στην κατάσβεση πυρκαγιών, και κατέβηκε από αυτό η Ελληνίδα πιλότος της πολιτικής αεροπορίας Ελισάβετ Βουρνάζου, ηλικίας 43 ετών.

Μόλις την είδε η Κατ. Σακελλαροπούλου έσπευσε να τη γνωρίσει, την έσφιξε στην αγκαλιά της, τη συνεχάρη και εξήρε το γεγονός ότι είναι μια γυναίκα σε τέτοια θέση.

Ο ρόλος της κ. Βουρνάζου είναι να συντονίζει τους πιλότους και την επικοινωνία.

Ενημέρωση για τις πυρκαγιές και τις συνέπειες τους

Στη συνέχεια η Κατ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές στον Εβρο και τις συνέπειές τους, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email