Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Με μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός

Με μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Σωκράτης», που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αλεξανδρούπολη και συμμετέχουν στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: «Τα σχολεία “υιοθετούν” χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας», συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Θράκη.

Οι μαθητές του σχολείου υιοθέτησαν την περιοχή της αρχαίας Μεσημβρίας, που επλήγη από την πυρκαγιά στον Έβρο και μίλησαν στον Πρωθυπουργό για τα δέντρα που φύτεψαν, το σχολείο τους και τις δράσεις στις οποίες συμμετέχουν.

«Έχει μεγάλη σημασία να βοηθάμε τη φύση, η οποία σε μεγάλο βαθμό αναγεννιέται από μόνη της, αλλά όταν μπορούμε να τη βοηθάμε κι εμείς και να φυτεύουμε όχι απλά δέντρα αλλά τα σωστά δέντρα για να βοηθάμε το οικοσύστημα να επανέρχεται πιο νωρίς, αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, οπότε σας ευχαριστούμε πάρα πολύ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τον Πρωθυπουργό συνομίλησε και ο καθηγητής φυσικής αγωγής των μαθητών και εμπνευστής της εκδρομής κ. Ευάγγελος Θεοδώρου και η Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα. Ίριδα Μπέση οι οποίοι του πρόσφεραν ως αναμνηστικό της συνάντησης ένα βιβλίο κι ένα φουλάρι με τα χρώματα της Βαυαρίας που όπως επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και τα χρώματα της Ελλάδας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη