Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Ο απόηχος του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή

Στάση και στην Αλεξανδρούπολη έκανε το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Αλτιναλμάζη το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή. Με το φετινό σύνθημα « Σοσιαλισμός για να μπορούμε να “ανασαίνουμε”, για να νικήσει η ζωή» στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και ένα κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία για διεκδίκηση και αγώνα.

Ο χώρος προετοιμάστηκε από τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ με κάθε προσοχή ώστε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Κατά την είσοδο στο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε θερμομέτρηση, οι επισκέπτες παρακολούθησαν αποκλειστικά καθήμενοι και με μάσκα τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και στον χώρο υπήρχε πρόσβαση σε αντισηπτικά.  

Οι εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ περιελάμβαναν πολιτική ομιλία από τη Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και έπειτα ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, το οποίο προετοιμάστηκε ειδικά για το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή από καταξιωμένους καλλιτέχνες της περιοχής. Επιπλέον στο χώρο λειτούργησε και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με νέες αλλά και παλαιότερες εκδόσεις. Λίγες ημέρες πριν πραγματοποιήθηκε και εθελοντική αιμοδοσία των Οργανώσεων της ΚΝΕ.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δίνεται στην Ορεστιάδα το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στις 20:00. Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Σιδέρη Μιχαηλίδη, μέλος του Γραφείου της Ε.Π ΑΜΘ του ΚΚΕ και γραμματέα της Τ.Ε Έβρου του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από τοπικό σχήμα. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη