Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Παράσταση διαμαρτυρίας των αστυνομικών για την οπαδική βία: «Ως εδώ! Έξω από τα γήπεδα τώρα! Δεν είμαστε αναλώσιμοι για κανένα ιδιώτη»

Μπροστά από την αστυνομική διεύθυνση συγκεντρώθηκαν οι αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης στις 14:00 την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας για το πρόσφατο επεισόδιο οπαδικής βίας που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Το σύνθημα των αστυνομικών ήταν: «Ως εδώ! Έξω από τα γήπεδα τώρα! Δεν είμαστε αναλώσιμοι για κανένα ιδιώτη» και μιλά για την αδυναμία της πολιτείας να προστατέψει τον Έλληνα αστυνομικό και να τον θωρακίσει από δολοφονικές επιθέσεις.

Σε κυβερνητικό επίπεδο εξετάστηκε σειρά μέτρων όπως:

1.       Το λουκέτο στους οργανωμένους οπαδούς,

2.       Η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους και

3.       Η διακοπή των πρωταθλημάτων στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Συζητήθηκε επίσης και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ από τα γήπεδα κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών.

 Η συγκέντρωση έληξε με τους αστυνομικούς να κρατούν από μια μαύρη κορδέλα, ως σύμβολο των τραυματισμό και θάνατο των συναδέλφων τους κατά την διάρκεια του καθήκοντος. Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Φλώρινα, στην Πρέβεζα, στο Ρέθυμνο και στην Τρίπολη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη