Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Αλεξανδρούπολη: Παρατηρώ και μαθαίνω για τα ιστορικά κτήρια της πόλης μου με μια ακτίνα ποδηλάτου! 

Μια διαφορετική ποδηλατοβόλτα με στόχο την ανάπτυξη της κουλτούρας του ποδηλάτου και την τουριστική προβολή

Μια διαφορετική ποδηλατοβόλτα με στόχο την ανάπτυξη της κουλτούρας του ποδηλάτου και την τουριστική προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη. Οι ποδηλάτες κατά μήκος του ποδηλατοδρόμου θα βλέπουν ιστορικά κτίρια όπου θα υπάρχει πινακίδα με QR Code με πληροφορίες, οι οποίες θα εμπλουτίζονται με την αφήγηση φυσικών προσώπων εθελοντών. Πιο αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει:
O Ερευνητικός Μορφωτικός Οργανισμός «Θράκης Γεννήματα» και η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ) συνδιοργανώνουν μια διαφορετική ποδηλατοβόλτα με κοινό στόχο την ανάπτυξη της κουλτούρας του ποδηλάτου, την τουριστική προβολή, την καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης αλλά κυρίως τη γνωριμία με την πόλη μας μέσα από μια ξεχωριστή διαδρομή.
Με μια ακτίνα ποδηλάτου βλέπουμε την Πόλη μας, παρατηρούμε και μαθαίνουμε για τα ιστορικά κτήρια μπροστά από τα οποία περνάει ο ποδηλατόδρομος.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 11:00π.μ.
Αφετηρία  θα είναι το μουσικό γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης όπου θα γίνει ενημέρωση για τους σκοπούς της δράσης και θα δοθούν χάρτες της διαδρομής.
Σε κάθε κτήριο θα υπάρχει πινακίδα με QR Code με πληροφορίες για το κτήριο, οι οποίες θα εμπλουτίζονται με την αφήγηση φυσικών προσώπων εθελοντών.
Ο τερματισμός της εκδήλωσης θα γίνει στο αμφιθέατρο της μικρής πλατείας του Αγίου Εύπλου όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης.
Στη συνέχεια θα δοθούν διπλώματα και αναμνηστικά δώρα σε όλους ενώ θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση δώρων σχετικά με το ποδήλατο!
Σας περιμένουμε!


*Το «Θράκης Γεννήματα» είναι ένας Ερευνητικός και Μορφωτικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στη διατήρηση της πλούσιας κληρονομιάς, την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού και των σπάνιων φυσικών, ιστορικών μνημείων και πόρων της κάθε περιοχής. Στόχος του είναι να δημιουργεί συνέργειες, δράσεις και εκδηλώσεις που υποστηρίζουν το κοινό όραμά μας για έναν καλύτερο κόσμο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη