Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Σε λειτουργία το μηχάνημα pet scan  δωρεά του ιδρύματος Σ. Νιάρχος

Παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη τα επίσημα εγκαίνια του Pet Scan που τέθηκε ήδη σε λειτουργία στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το υπερσύγχρονο μηχάνημα, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αξίας 3 εκ. ευρώ, εξυπηρετεί καρκινοπαθείς και άλλες κατηγορίες ασθενών.

Για «σημαντική ημέρα» έκανε λόγο στις δηλώσεις της η κ. Γκάγκα, τονίζοντας ότι το Pet Scan θα εξυπηρετήσει τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας ΑΜΘ. «Στόχος του υπουργείου αλλά και του  Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι να προσφέρονται καλές υπηρεσίες υγείας και ισότιμη πρόσβαση σε αυτές, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» πρόσθεσε ίδια. «Μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία να γνωρίζουμε ότι συμβάλλουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας και ειδικότερα των ασθενών», δήλωσε, από την πλευρά του ο Βασίλης Κασκαρέλης, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο καθηγητής και διευθυντής Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Αθανάσιος Ζησιμόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι το υπερσύγχρονο μηχάνημα που λειτουργεί πλέον στο νοσοκομείο, θα εξυπηρετεί περίπου 2.000 άτομα ετησίως.  

Εν τω μεταξύ, κατά την είσοδό της στο νοσοκομείο, η κ. Γκάγκα βρέθηκε απέναντι σε φοιτητές ιατρικής και εργαζόμενους  που την υποδέχτηκαν με συνθήματα και αποδοκιμασίες, για τις κυβερνητικές επιλογές που «διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας», όπως κατήγγειλαν. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στάθηκε μπροστά στους φοιτητές και συνομίλησε σε κλίμα έντασης για λίγα λεπτά μαζί τους, ενώ άκουσε και τα αιτήματα για «νέο μισθολόγιο» που της έθεσε εκπρόσωπος των γιατρών, όπως και για νέα μηχανήματα και αποκατάσταση των κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που τέθηκαν από νοσηλεύτρια του νοσοκομείου. 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email