Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση κατά της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις

«Την απόσυρση της κατάπτυστης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αλεξανδρούπολης σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο», θα ζητήσουν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12/5, στις 7 το απόγευμα, μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και συλλόγων της περιοχής.
Στην ανακοίνωση αναφέρουν:
“Η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας κυριολεκτικά στο στόμα των λύκων! Με τη Συμφωνία, αναβαθμίζονται οι ήδη υπάρχουσες αμερικανό νατοϊκές βάσεις και υποδομές, στην Αλεξανδρούπολη,  στη Σούδα, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας την περιοχή μας και τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαχρονικά, μπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων όπως για παράδειγμα  των εφοπλιστών που θα είναι κερδισμένοι μεταφέροντας με τα πλοία τους το αμερικάνικο LNG που θα ακριβοπληρώσει ο λαός.
Οι λαοί της Ουκρανίας, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, της Συρίας πληρώνουν με το αίμα τους και την προσφυγιά τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Οι λαοί των υπόλοιπων χωρών εμπλέκονται όλο και περισσότερο στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς και πληρώνουν την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, τον αυταρχισμό.
Όσο για το επιχείρημα για «αμυντικά οφέλη» από τέτοιου είδους συμφωνίες, θυμίζουν ανέκδοτο όταν οι διεκδικήσεις της τούρκικης αστικής τάξης αυξάνονται, οι παραβιάσεις  πολλαπλασιάζονται και ο Υπουργός Άμυνας παραδέχεται ότι «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ».

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό  να διεκδικήσουμε:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα ,στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!”
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη