Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη μέλος σπείρας για τηλεφωνικές απάτες – Οι συνεργοί του αναζητούνται ακόμη

Συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ορμενίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, την 10 και 11-4-2024, δύο ηλικιωμένες ημεδαπές, δέχθηκαν τηλεφωνική κλήση κατά την οποία ενημερώνονταν από άγνωστο άτομο – προσποιούμενο τον ιατρό, για δήθεν άμεση χειρουργική επέμβαση που έχρηζαν συγγενικά τους πρόσωπα. Ο άγνωστος δράστης, με το πρόσχημα αυτό απαιτούσε χρηματικό ποσό για την παροχή των υπηρεσιών του. 

Για να επιτύχουν την εξαπάτηση, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έτερη δράστιδα, προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Οι παθούσες και στις δύο περιπτώσεις πείσθηκαν και παρέδωσαν – εναπόθεσαν σε προκαθορισμένα σημεία χρηματικά ποσά, σύμφωνα με τις οδηγίες των δραστών, από όπου τα παρέλαβε ο συλληφθείς δράστης.

Μετά τις καταγγελίες των περιστατικών πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον αλλοδαπό δράστη – εισπράκτορα, ο οποίος επιχείρησε να εξέλθει της Χώρας και να πραγματοποιήσει είσοδο στη Βουλγαρία.

Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης, ένα κινητό τηλέφωνο, και το μεγαλύτερο μέρος των χρήματων που κατάφερε να αποσπάσει, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στις παθούσες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη