ΑΜΘ: Πολλά και καθημερινά τα περιστατικά με παράνομη διακίνηση μεταναστών

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Συνελήφθησαν συνολικά 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Πιο συγκεκριμένα:

Συνελήφθησαν χθες (28-6-2022), σε περιοχές της Καβάλας, του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, και Ροδόπης πέντε (5) διακινητές, δύο ημεδαποί και τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Τρίτης στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς διακινητές και τον έναν αλλοδαπό, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέραςσε αγροτική οδό πλησίον του οικισμό Κήπων Εβρου, αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού  εντόπισαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή να έχει επιβιβάσει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες,  προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Στη τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέραςστον οικισμό Γλυφάδας Ροδόπης, αστυνομικοί του Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθως το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε,  χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και  κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης  Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin