Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΑΜΘ: Σενάριο για την χρήση του 112 στην Εγνατία οδό σε περίπτωση εισόδου οχημάτων ανάποδα στο ρεύμα – Αναμένονται οριστικές αποφάσεις

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή στις 12 το μεσημέρι συμμετείχαν οι τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας κύριος Συριτούδης, o Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κουτσούκος, στελέχη της Εγνατίας Οδού και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. 

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στο φαινόμενο που έχει γίνει μάστιγα το τελευταίο διάστημα και αφορά την είσοδο οχημάτων με οδηγούς διακινητές στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας οδού.

Παράλληλα με τα επιχειρησιακά σχέδια που τέθηκαν στο τραπέζι και αφορούν αμιγώς τις αστυνομικές διευθύνσεις τέθηκε στην συζήτηση  η αξιοποίηση του 112 ως μέθοδος άμεσης ειδοποιήσεις των οδηγών της Εγνατίας οδού για την περίπτωση που υπάρχει όχημα και κινείται  ανάποδα στο ρεύμα κυκλοφορίας. 

Αυτό που είναι υπό διερεύνηση είναι αν είναι τεχνικά υλοποιήσιμο μέσα από τα συστήματα της πολιτικής προστασίας του για να ενημερώνει τους ανυποψίαστους οδηγούς ή αν το μήνυμα θα φτάνει σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι η ενημέρωση σε πρώτο χρόνο των οδηγών ώστε να είναι σε εγρήγορση για να αποτραπούν τα χειρότερα. 

Οι οριστικές αποφάσεις πρόκειται αναμένονται τις επόμενες ημέρες και πιθανότερα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη