Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Αναβολή για τις 19 Απριλίου πήρε η δίκη του καθηγητή λυκείου που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας στην Αλεξανδρούπολη

Σε αντίθεση με την πρώτη φορά, που βγήκε από την μπροστινή πόρτα του δικαστηρίου περιχαρής και τραγουδώντας, ζητώντας μάλιστα να κάνει και οικειοθελώς δηλώσεις στους δημοσιογράφος λέγοντας πως είναι αθώος , σήμερα κράτησε πολύ διαφορετική στάση και αναχώρησε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων, αποφεύγοντας κάμερες και δημοσιογράφους.

Ο 46χρονος καθηγητής λυκείου στην Αλεξανδρούπολη, που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτρια και κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή μαθήτριας, καθώς και διατάραξη λειτουργίας του σχολείου προσήλθε σήμερα στις δικαστικές αίθουσες, αλλά η δίκη αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για τις 19 Απριλίου.

Η αναβολή οφείλεται στην απουσία της μαθήτριας από την ακροαματική διαδικασία, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, προσκομίζοντας δια του συνηγόρου της Αργύρη Δεμερτζή, την απαραίτητη ιατρική βεβαίωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας, συνεχίζουν να ισχύουν οι περιοριστικοί όροι στον καθηγητή, να μην πλησιάζει την μαθήτρια και το σχολείο, ενώ θα υπάρξει αίτημα η δίκη την επόμενη φορά, να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να προστατευθεί η ανήλικη.

Επιπλέον όπως ανέφερε, ο κύριος Δεμερτζής, θα εξεταστεί το αίτημα που κατατέθηκε από την πλευρά της οικογένειας της ανήλικης, να υπάρξει ψυχιατρική παρακολούθηση του εκπαιδευτικού.

Σκοπός της οικογένειας, όπως τόνισε ο κύριος Δεμερτζής, δεν είναι να εκδικηθεί τον καθηγητή  αλλά να προστατέψει το παιδί της και παράλληλα να διαπιστωθεί από την διαδικασία, αν αυτός ο άνθρωπος έχει σώας τας φρένας ή όχι και ανάλογα με την έκβαση και το τι θα προκύψει, να υπάρξει και η σωστή αντιμετώπιση. Ο δικηγόρος της οικογένειας βέβαια δεν παρέλειψε να αναδείξει και το γεγονός που προκαλεί ερωτήματα, πως δηλαδή ο 46χρονος παραμένει κοντά στα παιδία, κάτι που θα εξεταστεί στην πορεία της δίκης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη