Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Αναζητείται λύση για το πρόβλημα μεταφοράς 8 μαθητών από χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Σουφλίου φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 8 συνολικά μαθητές από τα χωριά Γονικό και Πετρόλοφος του Δήμου Σουφλίου. Ενώ εδώ και 2 εβδομάδες έχει ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, αυτοί οι μαθητές, επειδή έκλεισαν τα σχολεία στα χωριά τους και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια μέριμνα για μεταφορά τους στο πλησιέστερο σχολείο, παραμένουν στα σπίτια τους. Διαβάστε την ανακοίνωση παρακάτω:

«Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου γιατί 7 μαθητές από το Γονικό και 1 από τον Πετρόλοφο ακόμη δεν πάνε σχολείο παρότι εδώ και 15 ημέρες ξεκίνησαν τα μαθήματα. Φέτος τα δημοτικά σχολεία αυτών των χωριών έκλεισαν λόγω μείωσης του αριθμού των μαθητών και κανείς από τους αρμόδιους δεν φρόντισε να εξασφαλίσει την μεταφορά των μικρών μαθητών σε σχολείο γειτονικού χωριού. Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να πείσει ότι όλα έγιναν εγκαίρως αυτή τη χρονιά, αλλά η πραγματικότητα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες, μέσα προστασίας την διαψεύδει. Κι όσο για τα σχολεία του ορεινού όγκου – χωρίς να είναι η πρώτη φορά που ξεκινούν με προβλήματα – αποτελούν ένα ακόμη
παράδειγμα πως η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόρφωση σε όλους τους μαθητές.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε να δοθεί λύση αμέσως για τη μεταφορά των μαθητών σε σχολείο με τον πιο πρόσφορο και ασφαλή τρόπο».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη