Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ανακοινώσεις εργαζομένων και παρατάξεων του δήμου Αλεξανδρούπολης για το περιστατικό με τις δυο βρεφονηπιοκόμους

Ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση του παίρνει θέση για τις καταγγελίες γονέων σχετικά με τη συμπεριφορά βρεφονηπιοκόμων σε παιδικό σταθμό του δήμου, επισημαίνοντας πως το περιστατικό που διαδραματίστηκε είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, καταδικαστέο και κατακριτέο.

“Παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες μια σειρά δημοσιεύσεων που αναφέρονται σε περιστατικά που διαδραματίστηκαν σε Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου μας.
Πρώτοι απ’ όλους εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι καμία τέτοια ενέργεια δεν μας βρίσκει σύμφωνους ή αδιάφορους και ζητάμε να διενεργηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Μια τέτοια ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκαλυφθεί ή να υποτιμηθεί αλλά αντιθέτως πρέπει να αντιμετωπισθεί με προσοχή και σχολαστικότητα.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να απαξιώνεται και να εκμηδενίζεται το έργο των παιδαγωγών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμους μας, που όλα τα χρόνια παρέχουν με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα τις υπηρεσίες τους στα παιδία των Δημοτών μας. Το περιστατικό που διαδραματίστηκε είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, καταδικαστέο και κατακριτέο”.

Σε ανακοίνωση προχώρησε και ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΡΧΗ» Σταύρος Σταυράκογλου σημειώνοντας πως απαιτείται ταχεία διαλεύκανση των πραγματικών περιστατικών και πάνω από όλα παραδειγματική τιμωρία.

“Η τοπική μας κοινωνία με θλίψη και προβληματισμό παρακολουθεί τις απίστευτες αποκαλύψεις για κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι σε μικρά παιδιά σε Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται ταχεία διαλεύκανση των πραγματικών περιστατικών και πάνω από όλα παραδειγματική τιμωρία, σε όλα τα επίπεδα, σε όσους παραβίασαν γραπτούς, αλλά και άγραφους κανόνες και άσκησαν ψυχολογική βία σε μικρά παιδιά. Χωρίς απολύτως καμία διάθεση αντιπαράθεσης και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, στις οικογένειές τους αλλά και τους συμπολίτες μας, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να κάνει, καταρχήν, το καθήκον της για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και σε κάθε περίπτωση όποιες αλλαγές χρειάζονται σε όλα τα επίπεδα για να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.
Είναι θέμα τιμής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και καθήκοντος για όλους όσους έχουμε επιλέξει να την υπηρετήσουμε. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε απόλυτα οποιαδήποτε θεσμική, νομική και διοικητική πρωτοβουλία που θα αποδώσει τις ευθύνες που πρέπει σε όσους πρέπει και θα διασφαλίσει τη δημιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος για τα παιδιά μας”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο, τονίζοντας ότι στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πρόκειται απολύτως για καταδικαστέες ενέργειες.

“Ως Λαϊκή Συσπείρωση, από την Δευτέρα 8/4/24, καταθέσαμε αίτημα άμεσης ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου από την δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο θέμα.
Στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πρόκειται απολύτως για καταδικαστέες ενέργειες. Η συζήτηση για σύγχρονους, ασφαλείς, ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς χρειάζεται να συνοδεύεται από τα αιτήματα για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, μείωση των παιδιών ανά τμήμα, σύγχρονες ασφαλείς αίθουσες και προαύλια, σεμινάρια για παιδαγωγικά ζητήματα στο προσωπικό, ψυχολογική στήριξη εργαζομένων και παιδιών, κ.α. Ζητήματα που με διαχρονική ευθύνη κράτους και δημοτικών αρχών παραμένουν άλυτα”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη