Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Ανατροπή από τον Γιώργο Τσατραφύλλια με τον καιρό: Βουτιά της θερμοκρασίας έως και 16 βαθμούς

Τις επόμενες μέρες, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας θα υπάρξει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τις λασποβροχές, αναφέρει πως αυτές «τοποθετούνται» Τετάρτη και Σάββατο κυρίως στην Δυτική Ελλάδα. Τέλος κάνει λόγο για πολύ ισχυρούς ανέμους οι οποίοι την Τετάρτη θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια

Καλημέρα!Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες.Μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι της τάξης των 16 βαθμών!Επίσης την Τετάρτη (λασποβροχές) και το Σάββατο έρχονται οι πολυπόθητες βροχές κυρίως για τη δυτική Ελλάδα ,τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.Ακόμη αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ πολύ ισχυροί θα πνέουν οι νοτιάδες την Τετάρτη στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ).Ακολουθούν παραδείγματα πτώσης της θερμοκρασίας σε 5 πόλεις καθώς και ο χάρτης με τη μεταφορά της Σαχαριανής σκόνης.

Καλή εβδομάδα!

Η πρώτη ενημέρωση για τον καιρό το Πάσχα

Η πρώτη τάση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για τον καιρό τη Μεγάλη εβδομάδα αλλά και Πάσχα 2024.

Πλησιάζει η αφρικανική σκόνη τη χώρας μας, καθώς την Τρίτη και την Τετάρτη θα μετατοπιστεί από την Ιταλία και την Κεντρική Μεσόγειο προκαλώντας έντονο επεισόδιο.

Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και το Πάσχα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Τις δύο αυτές ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη) στη χώρα μας αναμένονται έντονες λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Η σκόνη θα επιμένει σε μεγάλες συγκεντρώσεις και πυκνότητες λόγω της μέτριας έντασης των ανέμων δημιουργώντας προβλήματα στην ορατότητα.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται αρκετές βροχές καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη ενώ πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Η πρώτη εικόνα για τον καιρό Πάσχα

Καθώς θα πηγαίνουμε προς στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση κακοκαιριών από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ο καιρός τη Mεγάλη εβδομάδα αλλά και το Πάσχα, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις, με τον υδράργυρο να πέφτει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες κοντά δηλαδή από 19 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Τα στοιχεία δεν θα είναι επικίνδυνα ωστόσο θα έχουμε έναν άστατο καιρό με βροχοπτώσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που θα κρατήσει μέχρικαι το Πάσχα.

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα αλλάξει και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση ψυχρών αέριοων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και αυτό θα δημιουργήσει ένα άστατο σκηνικό.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη