Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Αδιανόητη η κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης της ΑΜΘ τα μεσάνυχτα

Σε μια ιδιαίτερη καυστική ανακοίνωση προχώρησε η περιφερειακή παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» αναφορικά με το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης της Περιφέρειας ΑΜΘ στις 12 τα μεσάνυχτα. Τα βέλη της παράταξης στρέφονται προς την κυβέρνηση που πήρε ένα οριζόντιο μέτρο εξομοιώνοντας όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και την Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία δεν προέβη σε καμιά προσπάθεια αναίρεσης εφαρμογής του εν λόγω μέτρου για τα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής. Διαβάστε την συγκεκριμένη ανακοίνωση:

«Αυτό θα πει επιτυχία!

Σε ένα μόλις χρόνο η κυβέρνηση εξομοίωσε τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Ζάκυνθο και την Κρήτη με την Ορεστιάδα, την Κομοτηνή, την Δράμα και όλη την ΑΜΘ.

Τρέμει ο Λαγανάς, ο Κάβος και ο Λιμένας Χερσονήσου από τα beach bars της Ορεστιάδας, της Μάκρης, του Φαναρίου, των Αβδήρων, της Κεραμωτής, της Κάριανης και της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα.

Περιμέναμε, αφελώς, να δούμε κάποια αντίδραση από τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ και από το λαλίστατο κατά τα άλλα γραφείο τύπου της, για την αδιανόητη κυβερνητική απόφαση να κατηγοριοποιήσει και στοχοποιήσει για ακόμη μια φορά ολόκληρη, συλλήβδην, την Περιφέρειά μας και να την κατατάξει σε αυτές που λόγω μεγάλου συγχρωτισμού στα κέντρα διασκέδασης, εστίασης και αναψυχής αυτά θα πρέπει να κλείνουν στις 12.00.

Τον μόνο συγχρωτισμό που εντοπίσαμε στην Περιφέρειά μας είναι οι ουρές των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες. Πρόβλημα για το οποίο κανένας δε νοιάστηκε να αντιμετωπίσει θεσμικά.

Αντίθετα, η δεξιά, αδέξια κυβέρνησή μας, με αφορμή τα κατά συρροή, αλλά και περιορισμένα ασυμπτωματικά κρούσματα σε κάποιες επιχειρήσεις, χώρους εργασίας και κοινωνικές εκδηλώσεις αποφάσισε το κλείσιμο από τις 12 το βράδυ όλων των σχετικών επιχειρήσεων και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, δίνοντας τη χαριστική βολή στις όποιες ελπίδες των αντίστοιχων επιχειρήσεων να περιορίσουν την τεράστια ζημιά που υπέστησαν από τους αδέξιους χειρισμούς της κυβέρνησης και την απουσία της Περιφέρειας (κατηγοριοποίηση των νησιών μας ως μη ασφαλή υγειονομικά, κλείσιμο σε τουριστικές αφίξεις των μεθοριακών σταθμών της Περιφέρειας κλπ).

Έτσι λοιπόν, με τις πρόσφατες αποφάσεις, η ΑΜΘ βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με την Κρήτη, τη Θεσ/νίκη, την Χαλκιδική, τα νησιά Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Ζάκυνθος, Ρόδος κλπ και τους Δήμους Βόλου, Λάρισας και Κατερίνης.

Η απόφαση δεν μπορεί να θεωρηθεί απλά λανθασμένη ή βεβιασμένη αλλά μας ωθεί να πιστεύουμε ότι είναι και σκοπούμενη αφού αφήνει έξω από την απαγόρευση περιοχές όπως ολόκληρη η Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Κεφαλονιά, οι Κυκλάδες πλην ορισμένων νήσων, όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η Πρέβεζα και η Πάργα, ακόμη και το Πήλιο και οι παραλίες της Πιερίας και της Λάρισας με δεδομένο ότι οι κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές δεν βρίσκονται στους Δήμους Βόλου, Κατερίνης και Λάρισας.

Όσον αφορά τους συνταξιούχους που κάνουν ουρές στις τράπεζες ουδείς θα ασχοληθεί. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι είναι άνω των 70 και όλο και θα έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Η κυβέρνηση προφανώς θέλει να προστατεύσει τους νέους που συγχρωτίζονται στα μπιτσόπμπαρα της Δράμας και της Ορεστιάδας και ξεσαλώνουν, χωρίς να λαμβάνουν μέτρα, μέχρι τα ξημερώματα…Όσον αφορά τη Διοίκηση της Περιφέρειας αυτή αποφάσισε να εξαφανιστεί και να ξεκουραστεί αφήνοντας τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να προβαίνει συχνά – πυκνά σε αδέξιες ανακοινώσεις, ως μη όφειλε!!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη