Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Τζιχάν Ιμάμογλου από την Περιφερειακή Σύνθεση – Η απάντηση της παράταξης

Γεγονός αποτελεί πλέον η πρώτη ανεξαρτητοποίηση περιφερειακού συμβούλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο λόγος για τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης Τζιχάν Ιμάμογλου, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, καθώς ισχυρίζεται πως δεν τον αντιπροσωπεύει ο τρόπος άσκησης αντιπολίτευσης. Από την πλευρά της η παράταξη δηλώνει πως σέβεται την απόφαση του πρώην μέλους της ευελπιστώντας η επιλογή του αυτή να μην είναι αποτέλεσμα ανταλλαγμάτων. Διαβάστε την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κου Ιμάμογλου:

«Βρισκόμαστε σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο μας, πολεμώντας την πανδημία και την οικονομική κρίση και δη στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Με την ολοκλήρωση ενός χρόνου στην ενεργή αντιπολίτευση διαπιστώνω ότι οι παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως προβαίνουν και δυστυχώς αναλώνονται σε χρονοβόρες αψιμαχίες, που ακυρώνουν καλόπιστες προσπάθειες δημιουργικής και αποτελεσματικής επίτευξης κοινών στόχων. Χωρίς ιδιαίτερη προοπτική αλλά και ουσιαστική προσφορά για τον τόπο μας, παραμερίστηκε η επιτακτικότητα της συνεργασίας που απαιτούν οι καιροί.

Νοιώθοντας ένα τεράστιο χρέος στους συμπολίτες που με εμπιστεύτηκαν, οι οποίοι δικαίως περιμένουν κάθε δυνατή προσπάθειά μου εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να προχωρήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά και να αρθρώσουμε άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για το καλό των πολιτών μας, διαχωρίζω τη θέση μου από την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή μου

Η απάντηση της Περιφερειακής Σύνθεσης:

«Ο κος Τζιχάν Ιμάμογλου επέλεξε μία προσωπική πορεία, η οποία ευχόμαστε να μην είναι αποτέλεσμα ανταλλαγμάτων (αν και διατηρούμε επιφυλάξεις).

Η φερόμενη ως «αιτία» για την ανεξαρτητοποίησή του είναι ο τρόπος άσκησης αντιπολίτευσης, στην οποία ως και σήμερα (!) δήλωνε με κάθε τρόπο την συμφωνία και την συναίνεσή του, στα πλαίσια της παράταξής μας!

Στην πολιτική σκοπός είναι ο άνθρωπος και η εξυπηρέτηση των αναγκών του κι όχι οι προσωπικές πορείες ή οι μεταγραφές. Αυτές δεν επιλύουν προβλήματα αλλά αντίθετα δημιουργούν παραπολιτικά, χαρακτηρίζουν και
ευτελίζουν πρόσωπα.

Η παράταξή μας συνεχίζει την προσπάθειά της με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, των νέων, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών αλλά και των ανέργων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αποδοκιμάζοντας έμπρακτα αυτές τις πρακτικές».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη