Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Αντιδράσεις για την απόφαση της ΚΟΕ να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών της Περιφέρειας ΑΜΘ σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα

Πολύ θόρυβο έχει προκαλέσει η απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος να διοργανώσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών για την Περιφέρεια ΑΜΘ σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Οι αντιδράσεις εστιάζονται στο γεγονός πως νεαροί αθλητές από Ορεστιάδα έως Δράμα θα πρέπει σε διάστημα δύο ημερών να μετακινηθούν για να αγωνιστούν σε δύο διαφορετικά κολυμβητήρια που απέχουν περίπου 170 χλμ μεταξύ τους.

Επίσης οι αντιδρώντες διατείνονται πως δεν μπορούν να κατανοήσουν πως τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο όταν αναγκάζονται να μετακινηθούν και να αγωνιστούν οι αθλητές σε 2 κολυμβητήρια αντί ενός.

Αξιοπερίεργο πάντως είναι το γεγονός πως, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας η ΚΟΕ διεξάγει τους αγώνες σε μια μόνο πόλη, μόνο στην Περιφέρεια ΑΜΘ αποφάσισε την διεξαγωγή των αγώνων σε 2 πόλεις.

Οι αντιδράσεις οδήγησαν το Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ να εκδώσει ανακοίνωση προκειμένου να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασής της και να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

«Σχετικά με το “θόρυβο” για την διεξαγωγή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Κολύμβησης Κατηγοριών (Παμπαίδες / Παγκορασίδες, Παίδες / Κορασίδες & Έφηβοι / Νεάνιδες), στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στις 25 και 26 Ιουλίου, η ΚΟΕ αποκαθιστά την αλήθεια με βάση τα πραγματικά δεδομένα που υπάρχουν.

  1. Η αρχική ανακοίνωση (4/6/20) της ΚΟΕ περί της επανεκκίνησης της αγωνιστικής δράσης των αθλημάτων της, με το σχεδιασμό των ημερομηνιών τέλεσης των πανελλήνιων πρωταθλημάτων, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και σε εκείνη της Αλεξανδρούπολης, αφορούσε τα μέχρι τότε ισχύοντα πρωτόκολλα για τη συμμετοχή αθλητών / τριών, ανά διαδρομή και κολυμβητήριο. Ήταν, συνεπώς μια πρώτη εκτίμηση, χωρίς άλλωστε να υπάρχει πλήρης εικόνα, για τον τελικό αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης περιφέρειας, το οποίο υπήρχε ακόμη και η σκέψη να γίνει μαζί με το αντίστοιχο της Κεντροδυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη
  2. Με την έγκριση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Κολύμβησης από την ΓΓΑ (σ.σ: ανακοινώθηκε 30 Ιουνίου 2020) και με δεδομένο πλέον μιας πιο ευκρινούς εικόνας για τις συμμετοχές στο πρωτάθλημα (η προθεσμία λήγει 10/7), αλλά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, τη φετινή περίοδο, στην Αλεξανδρούπολη έγιναν 3 διασυλλογικοί αγώνες και άλλες 3 διοργανώσεις της ΚΟΕ, ενώ στην Καβάλα 2 διασυλλογικοί αγώνες, αποφασίστηκε το πρωτάθλημα της Περιφέρειας να διεξαχθεί στις δύο πόλεις.

Άλλωστε, ότι ισχύει πχ για τα σωματεία της Ορεστιάδας και την πρόσβαση τους στην Καβάλα, ισχύει προφανώς και για εκείνα της Δράμας στην Αλεξανδρούπολη.

Τα πιο πάνω, ήταν και ο γνώμονας της τελικής απόφασης της Ομοσπονδίας για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Οι συνθήκες και ο τρόπος διεξαγωγής των φετινών αγωνιστικών μας δραστηριοτήτων, πάνω απ’ όλα, έχουν να κάνουν με την πιστή τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων και κανόνων που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας για τον covid – 19 και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΟΕ».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη