Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Απάντηση Κολγιώνη στην παράταξη «Πόλη & Πολίτες»: «Ας ζητήσουν συγνώμη για τα 9 χρόνια απραξίας τους στην περιοχή»

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Κολγιώνης δίνει την απάντηση του στις καταγγελίες που περιέχονταν στο δελτίο τύπου που εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες η δημοτική παράταξη «Πόλη & Πολίτες» για θέματα που απασχολούν τον οικισμό του Πέπλου. Ο κ. Κολγιώνης χαρακτηρίζει στην απάντηση του την επίσκεψη που πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη ως παρωδία και στρέφει τα βέλη του στους προκατόχους τους για την παντελή έλλειψη έργων αγροτικής οδοποιίας και την απουσία μελέτης για το αρδευτικό Πετάλου. Διαβάστε την απάντησή του παρακάτω:

«Σε μια απέλπιδα προσπάθεια η παράταξη Πόλη και Πολίτες ή ό,τι απέμεινε απ’ αυτήν, εξέδωσε δελτίο τύπου μια εβδομάδα μετά την επίσκεψή της στην κοινότητα Πέπλου. Μια επίσκεψη παρωδία όπου ούτε το κοινοτικό συμβούλιο δεν παραβρέθηκε.

Με το γνωστό ανούσιο και ανήθικο τρόπο τους, κατηγορούν τη Δημοτική αρχή και εμένα προσωπικά ως Αντιδήμαρχο, για τον τοίχο στις δημοτικές τουαλέτες, ενώ είναι ήδη σε γνώση του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου επισκέφτηκε από τις αρχές Αυγούστου το κτίριο, διαπίστωσε το πρόβλημα και προχωρά στην αποκατάστασή του.

Απέκρυψαν οι αυτοδιοικητικά άνανδροι, ότι η καθίζηση του εδάφους και η κλήση του τοιχίου δημιουργήθηκε πριν πολλά χρόνια και προσπαθούσαν με μπαλώματα και ημίμετρα να καλύπτουν το πρόβλημα.

Για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων είναι προφανές ότι ο τρόπος σκέψης τους είναι δόλιος και όχι υγιής. Αν το επιθυμούσαν θα μάθαιναν ότι γίνεται κάθε Πέμπτη.

Το γεγονός ότι ίσως κάποιοι κάτοικοι του οικισμού Πέπλου, εναπόθεσαν μπάζα σε χώρο που δεν επιτρεπόταν, θα έπρεπε να το γνωρίζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέπλου, από τον οποίο δεν υπάρχει επίσημη – επώνυμη
καταγγελία
.

Τολμούν και μιλούν με περισσό θράσος για την αγροτική οδοποιία. Αυτοί που επί εννέα χρόνια είχαν καθηλωμένα τα γκρέιντερ του Δήμου.

Υποκρίθηκαν ότι δε γνωρίζουν πως στο Πέπλο από το 2014 έχουν σταματήσει τα παράλληλα έργα του αναδασμού (τεχνικά και αγροτική οδοποιία) και ότι ο εργολάβος έχει κριθεί οριστικά έκπτωτος από την Περιφέρεια. Ποτέ όμως δεν υπέβαλλαν αίτημα προς την Περιφέρεια για τον
ορισμό νέου αναδόχου.

Για το έγκλημα με το αρδευτικό του Πετάλου που το ξέχασαν στα συρτάρια τους εμπαίζοντας τους κατοίκους του Πέπλου, δεν έκαναν καμία αναφορά, ενώ προεκλογικά ισχυρίζονταν, ψευδώς, ότι κατέθεσαν μελέτη στο αρμόδιο
Υπουργείο.

Στο πλαίσιο αγαστής συνεργασίας που έχουμε με την αντιδήμαρχο Ενέργειας πραγματοποιήσαμε πολλές συναντήσεις για το έργο τηλεθέρμανσης Φερών,
γιατί βλέπουμε ως δημοτική αρχή αυτό το μεγάλο έργο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ήδη πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη με την εταιρία που συνέταξε τη μελέτη όπου συμπερασματικά καταλήξαμε να εντάξουμε τις μελέτες και το έργο σε προγράμματα επιχορήγησης. Είχαμε επαφές με Υπουργεία και Αποκεντρωμένη αλλά στην παρούσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει πρόγραμμα για να ενταχθούν.

Επίσης, έχουμε στείλει αίτημα για χρηματοδότηση στην επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και είμαστε σε αναμονή απάντησης. Είχαμε προγραμματίσει συνάντηση με φορείς και κατοίκους των Φερών για να
ενημερωθούν, αλλά δεν κατέστη δυνατόν λόγω των μέτρων περιορισμού διασποράς κορωνοϊού.

Το όψιμο ενδιαφέρον τους δεν πείθει κανέναν. Αδιάφοροι και ανίκανοι, αν ψάχνουν ενόχους ας κοιταχτούν στον καθρέφτη και ας ζητήσουν συγνώμη για τα εννιά χρόνια απραξίας τους στην περιοχή.

Ο Δημήτρης Κολγιώνης και ως απλός πολίτης και ως Αντιδήμαρχος βρίσκεται ανελλιπώς στον Πέπλο κάθε Σάββατο τα τελευταία 30 χρόνια. Γνωρίζει και τον
γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι του Πέπλου μικροί και μεγάλοι.

Οι κάτοικοι του Πέπλου μαζί με τους υπόλοιπους Δημότες αγωνιστήκαμε το 2019 για να απαλλάξουμε τη διοίκηση του Δήμου από αυτή τη θλιβερή ομάδα. Επομένως, δε δεχόμαστε υποδείξεις από τους προκατόχους μας».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη