Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Απαγόρευση συναθροίσεων για αύριο – Μέχρι 4 άτομα όπως και στο Πολυτεχνείο

Με απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων, ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως και στην περίπτωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, θα επιτρέπονται συναθροίσεις μέχρι τέσσερα άτομα.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, ως τα μεσάνυκτα της ίδιας μέρας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει: «Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

– διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

– διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Πηγή: reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη