Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

«Απαιτούμε με ευθύνη των επιχειρήσεων και του κράτους να γίνουν μαζικά τεστ στους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς και τις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής μας»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενότητα» αναφορικά με την μεγάλη ανησυχία που επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχή μας για την διασπορά του ιού ζητώντας από τους εργοδότες και την κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα σε προληπτικά και πιο αυστηρά μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους έναντι του κορωνοϊού. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

«Με τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στην περιοχή μας επανερχόμαστε και απαιτούμε με ευθύνη των επιχειρήσεων και τον έλεγχο του κράτους και των υπηρεσιών του ΑΜΕΣΑ να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς και τις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής ώστε να περιοριστεί πιθανή διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Παράλληλα, να αυξηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Φάνηκε και από την περίπτωση του εργοστασίου στην Καβάλα ότι οι χώροι εργασίας στις βιομηχανίες πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε εστίες μεγάλης διασποράς του ιού.

Η ανησυχία στους συναδέλφους μας είναι μεγάλη μιας και εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε γάμο στην πόλη μας και βρέθηκαν θετικοί εργάζονται σε μεγάλη βιομηχανία και σε άλλες επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Πρέπει να παρθούν μέτρα τώρα προληπτικά και όχι όταν θα έχει εξαπλωθεί το πρόβλημα. Δεν μπορούν όλα να επαφίενται στην ατομική ευθύνη. Η κυβέρνηση για να μην πλήξει τα κέρδη των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών δεν διστάζει να παίζει κορώνα-γράμματα την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να καταγγέλλουν τις οποιεσδήποτε ελλείψεις μέτρων, μαζί να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας από την πανδημία, αλλά και συνολικά του εισοδήματός μας, των δικαιωμάτων μας».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη