Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Αποπέμφθηκε ο αρχισυντάκτης του Spiegel για τη «Μικρή Μαρία» του Έβρου

Η υπόθεση με τη «μικρή Μαρία» στον Έβρο φαίνεται να είναι ένα από τα θέματα που στοίχισαν τη θέση του Στέφεν Κλούσμαν, αρχισυντάκτη του Spiegel, που αποπέμφθηκε.

Όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), τον θεωρεί υπεύθυνο για την «αποτυχία με την ιστορία του κοριτσιού από τη Συρία, που φέρεται να πέθανε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρχε».

Ο Spiegel παραδέχτηκε επίσημα τις λανθασμένες πληροφορίες για την υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο και τον «θάνατο της 5χρονης Μαρίας».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε επίσημα ο Spiegel για την υπόθεση, «δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας, ούτε σε επεξεργασμένη μορφή. Θα έπρεπε να διορθωθούν πάρα πολλά για να γίνει αυτό. Αντ’ αυτού, δημοσιεύουμε εδώ τα αποτελέσματα της έρευνάς μας».

Γ. Τσίπρας: «Δεν είχαμε άδικο για τη μικρή Μαρία»!

Από την άλλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς αν το θέμα της «μικρής Μαρίας» έκανε καλό ή κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «από πλευράς επικοινωνιακής διαχείρισης μάς έκανε κακό, επί της ουσίας δεν είχαμε άδικο».

To «ρεπορτάζ» του Spiegel

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου ήρθε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ του «Spiegel» που διατεινόταν ότι «το 5χρονο κορίτσι είχε πεθάνει μετά από δάγκωμα σκορπιού στον Έβρο». Αυτό προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Αρχικά, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης αμφισβήτησε την αξιοπιστία των δημοσιευμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε εμπλοκή ΜΚΟ στη διάδοση των πληροφοριών.

Τον Δεκέμβριο του 2022, γερμανικά μέσα ενημέρωσης αμφισβήτησαν την ακρίβεια του ρεπορτάζ του Spiegel, αλλά και την ίδια την ύπαρξη του νεκρού παιδιού.

Μετά την αποκάλυψη ότι οι πρόσφυγες δεν βρίσκονταν στην Ελλάδα και τη μη επιβεβαίωση του θανάτου της μικρής Μαρίας, ο Spiegel απέσυρε τις αναφορές του και αφαίρεσε προσωρινά το σχετικό περιεχόμενο από την ιστοσελίδα του.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη